7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Sarıkaya yeni eğitim yılına hazır

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Sarıkaya ilçesinde eğitim öğretim gören öğrencilerin 2008-2009 öğretim yılına sorunsuz olarak başlayacaklarını söyledi.

Sarıkaya ilçesinde lise binasına dönüştürülen okulda incelemelerde bulunan Sabahattin Gamsız, ilçede lise binası konusunda sıkıntıların bulunduğu, bu nedenle yeni yapılan bir ilköğretim okulunu valilik onayıyla liseye dönüştürdüklerini belirtti.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Gamsız, "Sarıkaya ilçemizin lise binası konusunda bir sıkıntı vardı. İlçe için yeterli değildi. İlçeye yapılan ilköğretim okulunu yeni bir lise binası yapılıncaya kadar geçici olarak liseye dönüştürüyoruz. Okulumuzun taşıma işlemleri başladı. 2008-2009 eğitim öğretim yılından itibaren bu binamız Sarıkaya Lisesi olarak hizmet verecek" dedi.

Modern bir şekilde yapılan okulun özürlü girişi ve asansörü bulunduğunu hatırlatan Gamsız, "Aynı zamanda okulun proje itibariyle içerisinde bir ana sınıfı mevcut. Bu civardaki okul öncesi öğrencilerimizde ana okuluna gelmek suretiyle okul öncesini böyle karşılayacağız" dedi.

Sarıkaya Lisesi’nin boşalttığı binaya Anadolu Lisesi’nin geçeğine değinen Gamsız, "Anadolu Lisesi’nin boşalttığı binayı da kız öğrencilerimiz için yurt yapacağız. Yurt için ödeneklerini gönderiyoruz. Bu şekilde Sarıkaya ilçemizde kız öğrencilerimizin yurt sorununu çözmüş, ilçenin önümüzdeki eğitim öğretim yılına sorunsuz olarak girmesini sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 11:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?