5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sarıkaya'da hayvancılık gelişecek

SARIKAYA HAYVANCILIK YÖNÜNDEN GELİŞECEK

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesinde, Karayakup Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan 300 büyükbaşlık hayvancılık projesi, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Sarıkaya İlçesine bağlı Karayakup Beldesi, Karayakup Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan 30 aileye 300 baş, merkezi süt sağım üniteli damızlık sığır yetiştiriciğili projesi Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nca 2010 yatırım proğramına alınarak onaylandı. 7 yıllık ödeme planında ilk iki yıl ödemesiz olan proje kapsamında tesis yapımına Nisan ayında başlanılması ve Eylül ayında ise tamamlanması hedefleniyor.

Kooperatif Başkanı A.Dursel Erdoğan, amaçlarının bölgeye modern hayvancılığı örnek bir şekilde faaliyete geçirmek olduğunu belirterek, "Bölgemizde hayvancılığı yaymak il ve ilçe ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kooperatifi işletme binası, bin başlık ahır, süt sağım ünitesi, standartlara uygun foseptik çukurlar, yükleyici boşaltıcı iş makineleri, sıvı gübrelemede kullanılan vidanjör, servis aracı ,traktör,yem ve saman depoları bakanlık standartlarında çoban evleri proje içinde yer alacak. 2010 birim fiyatlarına göre yaklaşık 5 Milyon TL'ye mal olacak Proje için 58 dönüm arazi tahsis edildi" dedi.

Erdoğan, projenin hazırlanmasında kendilerine destek veren, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'a , Yozgat Valisi Amir Çiçek'e, kaymakam Yaşar Dönmez ve Belediye Başkanı Ali Osman Erbir'e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 17:50:01
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 23:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?