6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sarıkaya'da İlköğretim Haftası coşkusu

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde düzenlenen törenle İlköğretim Haftası kutlandı.

Sarıkaya Anadolu Lisesi önünde yapılan İlköğretim Haftası kutlamalarına Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yavaş, Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Yılmaz, başarılı, çağdaş bir toplum olmak istiyorsak eğitime verdiğimiz öneme, eğitimde yakaladığımız seviyeye dikkat etmemiz gerektiğini belirterek, "Sarıkaya'da eğitimi değerlendirecek olursak, eğitimde istediğimiz seviyeyi yakalamış olduğumuzu söylememiz bugün için çok zordur. Bunda eğitim sisteminin, velilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin kısacası hepimizin sorumluluğu vardır. Eğitim öğrenci, veli ve öğretmen üçgeninden oluşan bir yapıdır. Bu üçgenin her hangi bir parçasının aksaması, eğitimde başarıyı düşürecektir. Velinin öğrencinin isteklerini zamanında yerine getirmesi, öğrencinin okumak, başarılı olmak, bir yerlere gelmek istemesi ve öğretmenin öğrencilerle çevreyle kendi çocuğu, çevresi gibi ilgilenmesi başarıyı arttıracaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam eden kutlama töreni, 8. sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeklerini sunmasının ardından son buldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 17:54:01
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 17:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?