5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Satıcı da alıcı da dertli!

KURBANLIK FİYATLARINDA SATICILARDA ALICIDA DERTLİ

Yozgat Belediyesi Kurban Pazarında, kurbanlık almak isteyen vatandaşlar fiyatın yüksekliğinden, satıcılarda düşüklüğünden dertli

Kurban bayramında dini görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurban pazarlarına akın ederken, fiyatların yüksekliğinden dolayı kurban almakta zorlanıyor. Üreticiler ise fiyatların makul olduğunu ve belirlenen fiyatın altında sattıklarında zarar ettiklerini söylüyor. Cafer Aksoy isimli vatandaş, kurbanlık fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek, " 4 bin TL edecek bir büyükbaş hayvana 5 bin 500 TL istiyorlar. Bizde fiyat yüksek olduğu için alamıyoruz. Üreticinin elinde hayvanlar kalmış, ne zaman nasıl satacak belli değil. Bu şekilde yüksek fiyata çok sayıda vatandaş kurban kesmekten vazgeçer" dedi.

Kurbanlık fiyatlarının yüksek olmadığını geçen yılın fiyatlarına göre belki yüzde 20 bir artış olduğunu belirten Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, "Bu sene herkes üreticinin üzerinde oyun oynamaya kalkıştı. Diyanet İşleri Başkanından, Tarım Bakanına kadar, basında üreticinin aleyhine çıkan haberler üreticiyi perişan etti. Üretimde girdiyi kimse görmüyor. 2009 Yılına göre belki yüzde 20 bir artış var ama, hayvan girdilerinde yüzde 150 artış yaşandı. Üretici 100 kiloluk bir canlı hayvanı ahırına 3 bin liraya bağladı. İthal hayvanlar, üreticiyi sıkıntıya soktu. Üreticide bir tedirginlik var, ama pazardaki hayvanların çoğu satıldı. Vatandaşın bir çoğu arife günü fiyatlar düşecek diye bekliyor" diye konuştu.

Pazarda kurbanlık koyun satan Mehmet Fidan isimli üretici, 90 koyun getirdiğini bunlardan sadece 25'ini sattığını belirterek, "Vatandaş fiyatlar çok yüksek diye almıyor. Biz ise fiyatların düşük olduğun söylüyoruz. Bayram günü ne olur bilmiyorum" dedi.

Gökçekışla Köyünden gelen Bekir Karaca isimli üretici ise 68 koyun getirdiğini bunlardan sadece 4 tanesini sattığını belirterek, fiyatların ise 550-650 TL arasında değiştiğini söyledi.

Kurban pazarında, büyükbaş hayvanları fiyatı ise 2 bin 500 ile 9 bin TL arasında değişiyor.

KURBANLIK FİYATLARINDA SATICILARDA ALICIDA DERTLİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 18:22:02
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 19:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?