5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sayaç bakım ücretine tepki

ÇEDAŞ'IN SAYAÇ BAKIM ÜCRETİNE VATANDAŞTAN TEPKİ

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Külhöyük Köyü Muhtarı Fatih Özdemir, Çamlıbel Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (ÇEDAŞ) mekanik elektrik sayaçlarının dijital sayaçla değiştirilmesi sırasında abonelerden piyasa tutarından fazla ücret tahsil ettiğini iddia etti.

Külhöyük Köyü Muhtarı Özdemir, ÇEDAŞ'ın sayaç bakım işini verdiği müteahhit firmanın köydeki vatandaşların mekanik elektrik sayaçlarını dijital sayaç ile değiştirilecek ya da bakıma götürülecek diye söktüğünü belirterek, "Yeni takılan dijital sayacın piyasa fiyatı 35 TL iken, vatandaşa 45 ile 100 TL atasında sayaç bakım borcu olarak faturaya yansıtıldı. Vatandaşın birçoğu bilmeyerek bu parayı ödedi. Ödemeyenler de elektrik kesilmesiyle karşı karşıya kaldı. Vatandaşımız mağdur edilirken, birileri mağdur vatandaşımızın sırtından zengin ediliyor" iddiasında bulundu.

Vatandaşa yüksek elektrik faturası gelmesiyle durumun fark edildiğini ifade eden Özdemir, "Elektrik faturaları yüksek gelen vatandaşların şikayeti üzerine ÇEDAŞ'a gittiğimde bakım ücreti kapsamında faturalara para eklendiğini gördüm. Bu şekilde birçok kişi mağdur durumda. Bir dijital saat 35 TL iken, bize çok yüksek bakım veya saat ücretleri çıkartılmış. Ayrıca benim anlamadığım bakım işlerini başka firma alıyor, neden ÇEDAŞ bizden bu ücretleri kendi faturaları yoluyla tahsil ediyor" diye konuştu.

Mekanik saatlerin arızalı olup olmadığına bakılmaksızın söküldüğünü iddia eden Özdemir, "Mekanik saatlerin arızalı olup olmadığına bakılmaksızın sökülüp yerine dijital saat takılıyor. Eğer elektrik saati arızalıysa aboneye bunun bildirilmesi ve 15 gün içinde dijital bir saat taktırılmalı diye uyarılması gerekiyor. Ancak böyle olmadığı gibi değiştirilen elektrik saatleri de alınıp bir depoya götürülüyor. Burada açıkça usulsüzlük ve yasal olmayan uygulamalar yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 19:18:04
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 09:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?