30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Şefaatli hızla gelişiyor

Yozgat'ın Şefaatli belediyesi tarafından ilçe merkezine yapılan sosyal tesis tamamlanıyor.

Şefaatli Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan kale tepesine inşa edilen içerisinde dinlenme parkı, çay bahçesi, restoran, suni şelale ve mağaralar bulunan belediye sosyal tesisleri açılışa hazırlanıyor.

Şefaatli İlçe Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, içerisinde 500 metrekare restoran geniş bir şelale alanı, şelale içersinde suni mağara, 7 kamelya, 7 barbekü, fırın, Osmanlı çeşmesi, hisar, mescit bulunan, yaklaşık 4 bin 500 metrekare alan içerisine kurulu sosyal tesislerin 15 gün içerisinde tamamlanacağını belirterek, "Bu tesis ilçemizin önemli bir eksiğini gidermiş olacak. Halkımız ailesiyle birlikte buraya gelip gezip dinlenebilecek, piknik yapabilecek. Kale tepesi ilçe merkezinde olması ve Şefaatlinin her tarafını görmesi, vatandaşın buraya olan ilgisini artırıyor. Bizde bu ilgiye karşılık buraya bu tesisi yaptık, ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Tesis yaz aylarında ayrıca düğün salonu olarak da kullanılabilecek" dedi.

Şefaatli belediyesinin su ve kanalizasyon konusunda bir sıkıntısının bulunmadığını ifade eden Bozkurt, "Şuanda arıtma tesisimizi faaliyete geçiriyoruz. İlçemize çevre bakanlığı desteği ile köpek barınağı yaptık. Başıboş köpekleri burada toplayacağız. İlçemize 4 bin 500 metrekare kapalı halk pazarı yaptık. İlçemizde çöp toplamada sorun yaşanıyordu, 3 çöp arabası aldık. Belediye fırınını faaliyete geçirerek 50 kuruşa ekmek çıkartıp satıyoruz. 150 Bin metrekareye yakın kilitli parke yol yaptık. İlçemizin su konusunda bir problemi yok ancak, elektrikle geldiği için maliyeti yüksek oluyor" dedi.

İlçenin daha hızlı gelişimini sağlamak için Şefaatli'ye bir yüksekokul çalışması başlattıklarını dile getiren Başkan Bozkurt, "40 bin metrekare arsa ile birlikte bir okulu Bozok Üniversitesine devrettik. İnşallah üniversite senatosunun alacağı karar doğrultusunda ilçemize bir yüksekokul kurulur ve 250-300 öğrenci eğitim görürse, ilçemiz soyal ve ekonomik yönden biraz daha canlanacaktır. Ayrıca ilçemizde valilik desteği ile jeotermal enerji araştırması yapılacak. İnşallah jeotermal kaynak bulunursa ilçemiz daha hızlı gelişecektir" diye konuştu.
İlçe merkezinden Aksu ve Karasu diye iki derenin geçtiğini dile getiren Başkan Bozkur, "ilçemiz şiddetli bir yağmur karşısında sel baskını tehlikesi yaşamaktadır. Bu sebeple iki dere üzerinde bir ıslah çalışması yapıp kenarlarında yürüyüş parkuru ve piknik alanı olarak düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2011 Salı 12:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman çavuşoğlu IP: 88.237.83.xxx Tarih : 27.09.2011 23:24:57

Sayın Başkan güzel yapmışınız teşekür ederiz. Ama yaşlılar nasıl çıkacak. Bence Belediyenin önünden kaleye bir de teleferik yapsanız daha iyi olur. Hem belediyeye iyi bir gelir olur Hemde tarihe gecersiniz. Mağaralarda GOBELEK yetiştiriseniz insanların gobelek ihtiyacını karşılamışm olursunuz. . Bunun için iyi bir Gobelekçi bulmamız gerekir. Şefaatlide sanırım iyi bir gobelekçi vardır. Siz Başkansınız isteseniz anında bulursunuz. Herkesin bildiği kişi.sizin hizmetlerinizi takdir ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.