5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Şefatli yolu bitiyor

otoyolYozgat Valisi Gökhan Sözer, Yozgat -Şefaatli karayolunun bu yıl tamamlanacağını söyledi. 

Geçtiğimiz hafta Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın Şefaatli karayolunda bir inceleme yaptığını ve yolun bu yıl bitirilebilmesi için talimat verdiğini belirterek, "Şefaatli ilçe yolu, geçmiş dönemde ödeneği olmadan başlatılmış ama bir türlü bitirilememişti. 

Tamamlanamayan 15 kilometrelik kısmı kısmetse bu iş sezonu içerisinde tamamlanarak trafiğe açılmış olacak" dedi.
Duble yol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Vali Sözer, "Bu yıl ve önümüzdeki yıl bölünmüş yol programı, acil eylem planında öngörülen 327 kilometrelik duble yol tamamlanmış olacak. Şu ana kadar Yozgat sınırları içerisinde 56 km duble yol tamamlanarak trafiğe açıldı. Bu yıl da ilk etapta 51 kilometre duble yol trafiğe açılmak üzere hazırlanmaktadır. Ancak bu büyük bir ihtimalle 2 katına yakın oranda artırılarak duble yol çalışması yapılacak. Önümüzdeki yıl da acil eylem planındaki 327 km yol tamamlanarak Yozgat'ın tüm ana arterleri duble yol ile tamamlanmış olacak" diye konuştu. 

Yozgat'ın Doğu-Batı hattı 220 km yol mesafesi bulunduğunu ifade eden Vali Sözer, "Bu yolun 100 kilometresi duble yol olarak tamamlanmış olacaktır. Aynı zamanda Kuzey- Güney hattında Kayseri, Boğazlıyan arası 23 km, Alaca -Yozgat yol ayrımı 7 km yol tamamlandı. Bu yıl 11 km daha yapılarak Yozgat ili sınırları içerisindeki Yozgat-Alaca yolu tamamlanmış olacak. Acil eylem planındaki Boğazlıyan-Sarıkaya-Sorgun yoluna da bu yıl başlanacak. Bunun dışında Sekili-Yerköy-Yozgat -Sorgun-Akdağmadeni bölünmüş yol programı da devam ediyor" şeklinde konuştu. gökhan sözer
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 16:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?