7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Şehirlerarası yol açıldı!

YOZGAT’ta son üç gündür etkili olan tipi ve kar yağışının kesilmesiyle birlikte şehirlerarası karayolları ulaşıma açıldı. Kapalı olan yaklaşık 400 köy yolunun açılması için Özel İdare ekipleri 71 araçla çalışmalarına devam ediyor.

Yozgat’ı çevre illere bağlayan şehirlerarası karayollarının dün geceden itibaren açılmasına rağmen; Yozgat- Çorum, Yozgat-Sivas ve Kayseri bağlantılı Atatürk Yolunda kayarak yolu kapatan kamyon ve TIR’lar nedeniyle trafik kontrollü olarak veriliyor. İl genelinde yaklaşık 400 köyün yolunun açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yozgat Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Yozgat’ı çevre illere bağlayan karayollarının tamamen açıldığını belirterek, “Ana yollarımız kar yağışı ve tipinin kesilmesiyle birlikte trafiğe açıldı. Yol açma ekiplerimiz 71 iş makinesi ve yardımcı araçlarla köy yollarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” dedi.

Ana yolların temizlenerek trafiğe açılmasıyla birlikte bekleyen kamyon ve TIR’lar da yollarına devam etmeye başladı. Bu arada özellikle Yozgat-Çorum Karayolunda kayarak yolu kapatan kamyon ve TIR’lar nedeniyle trafik kontrollü olarak zaman zaman tek şeritten veriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 17:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?