5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Şehitler Çanakkale'de anılacak

YOZGATLILAR ŞEHİTLERİ ÇANAKKALE'DE ANACAK

Yozgatlılar Çanakkale Şehitlerini Çanakkale'de anmak için otobüslerle Çanakkale'ye gitti.

Yozgat Ak Parti İl Teşkilatı üyeleri ve Ayyıdız Gençlik Derneği üyeleri, Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anmak için otobüslerle Çanakkale'ye gitti.

Çanakkale'ye hareket etmeden önce bir açıklama yapan Ak Parti Yozgat Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Sarıca, 1915 Çanakkale zaferinin, sıradan bir başarı olmadığını belirterek, "Gerek kara harekâtı, gerekse boğazı geçmeye çalışan düşman donanmasının ağır kayıp vererek çekilmesi sıradan bir olay alarak kabul edilmemelidir. Bu zafer, her şeyden önce ölüm halinde zannedilen milletimizi şan ve şeref sahalarına yeniden ulaştıran görülmedik bir olaydır. Yine bu olay milli bağımsızlığımızın temeli sayılacak kadar önemlidir" dedi.

Türk Milletinin üstün vatan sevgisi ve kahramanlığının sembolleştiği 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıldönümünü büyük bir kıvanç ve coşkuyla yerinde yaşamak için Yozgat Ak Parti Gençlik Kolları ve Ak Partilerle birlikte Çanakkale'ye gittiklerini ifade eden Sarıca, "18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, saygı ve şükranla anıyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Çanakkale Şehitlerini anma töreni için Çanakkale'ye giden Yozgat Ayyıldız Gençlik Derneği üyeleri Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çekindiler. Ayyıldız Gençlik Derneği Başkanı Şükrü Batanay'da, Ayyıdız Derneği gençleri olarak Çanakkale ruhunun yaşamak için Çanakkale'ye gittiklerini belirterek, "Bu vatanı bize emanet eden şehitlerimizin önünde saygıyla eğilmek istiyoruz" dedi.

YOZGATLILAR ŞEHİTLERİ ÇANAKKALE'DE ANACAK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 18:37:02
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 21:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?