8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Şehitler için hatıra ormanı

Yozgat Şehit Aileleri Derneği ile İl Çevre Orman Müdürlüğü tarafından, terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden 198 şehit anısına hatıra ormanı oluşturdu.

Yozgat Anıtlar Tepesi'nde 3 dönümlük alanda oluşturulan hatıra ormanında her şehit anısına bir çam fidanı dikildi. Ağaç dikim törenine, Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, daire müdürleri, şehit yakınları, askerler, polis öğrenciler ve ilköğretim okulu öğrencileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, bu vatan için seve seve canını veren şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek, "Bugün burada şehitlerimizin anısına hatıra ormanı oluşturuyoruz. Her şehidimiz için 4 yaşında çam fidanı dikiyoruz. Şehitler Hatıra ormanı ağaçlandırma sahamız içerisinde ve kurumlara ayırdığımız kısımda bulunmaktadır. Ağaçlandırma alanının tamamı 50 hektardır" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Tunakan Erciyes, bu vatanı kimsenin bölemeyeceğini kaydederek, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kurşun sıkan eller, bunu tekrar görmeliler ve duymalılarki, biz beraber dimdik ayakta ve buradayız. Aziz şehitlerimiz sizleri asla unutmadık unutmayacağız" diye konuştu.
Son konuşmayı yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ın geçmişinden bu zamana kadar vatan, bayrak ve millet için, canını seve seve verebilen evlatlar yetiştireceğini belirterek, "Vatanı için can veren bir milletin, toprakları da boş kalmaz. Vatan toprağı şehitlerimizin kanıyla değerlenmiştir. Boş olan yerleri de ağaçlandırarak biz değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 3 dönümlük alana 198 çam fidanı dikildi. Daha sora 198 şehidin isminin bulunduğu şehitlik tabelası törenle açıldı. Şehit yakınları ve katılımcılar açılan şehit tabelasının önünde hatıra fotoğraf çekindiler.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?