7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Şehitler minnetle anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Yozgat'ta bir tören düzenlendi.

Yozgat Şehitliği'nde yapılan törene Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, daire müdürleri öğrenciler ve şehit yakınları katıldı.

Şehitlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin şehit ve gaziler sayesinde yüceldiğini ve milletimizin onların kahramanlıkları ve fedakarlıkları sayesinde huzur ve barış içerisinde yaşadığını belirterek, "Bugün bu aziz vatanda canımızdan ve malımızdan emin olarak Türk olmanın onuruyla bağımsız bir hayat sürebilmemize imkan sağlayan aziz şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duygularıyla doluyuz. Aziz şehitlerimiz, sizler ülkemizin birliği, bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna kanınızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağınızı ve şanlı bayrağımızı göklerde dalgalandıracağınızı tüm dünyaya gösterdiniz. Bizlerde sizler gibi, vatan topraklarında yeri geldiğinde canımızı seve seve vermekten asla çekinmeyeceğiz" dedi.

Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden törende, Vali Amir Çiçek, şehitlik defterini imzaladı. Daha sonra şehitler için okutulan Kuranı Kerimle birlikte şehit mezarları tek tek ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 17:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah cosar IP: 88.230.112.xxx Tarih : 26.03.2008 17:43:12

öncelıkle tum sehıtlerımıze ALLAH tan rahmet yakınlarına başsağlığı dılıyorum ALLAH herkese sabır ve güç versın şehıtler ölmez vatan bölunmez