5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Şehitlik tescilleniyor

Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Tahsin Ekici, 1993 yılından itibaren şehitlerin defnedildiği Yozgat Şehitliğinin tescillenmesi için Milli Savunma Bakanlığı'na müracaat ettiklerini söyledi.
 
Yozgat'ın 200'e yakın terörle mücadelede şehit verdiğini bunun yanında Çanakkale, İstiklal Savaşı ve Kıbrıs Harekatında onlarca şehidinin bulunduğunu belirten Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Tahsin Ekici, "Tapusu Yozgat Belediyesine ait şehitliğimizi yaptığımız girişimler sonucu Milli Savunma Bakanlığına devrinin sağladık ve tescillenmesi için müracaatta bulunduk" dedi.
 
Şehitliği şehitlere yakışır bir hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Ekici, "Şehitliğimizde kabirleri bulunan şehit asker ve polislerimizin mezarlarındaki mermerleri yeniledik. Kabirlerin başlarına Türk Bayrağı ve şehitlerin resmini yerleştirdik. Ayrıca şehitliğimize Atatürk büstü ve şehitlik anıtı yaptırdık" dedi.
 
Şehitliklerinin tescillenmesi Milli Savunma Bakanlığı'na müracaat ettiklerini, tescillendikten sonra şehit olmayan kişilerin buraya defnedilemeyeceğini ifade eden Ekici, "Daha önce şehit olmadıkları halde buraya defnedilen 3 kişinin mezarları ise kanun gereği şehitlik içerisinden kaldırılacak. Bizler şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Benim oğlumda 1995 yılında şehit oldu. Bizler çocuklarımızın öldüğüne inanmıyoruz. Tüm şehit anne ve babaları sürekli çocuklarının kabirlerini ziyaret ediyorlar. Bizde şehitliğimizi, şehitlerimize yakışır bir hale getirmek için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.
 
Şehitlik anıtının ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında törenle açılışının yapılacağını ifade eden Ekici, "Şehitlerimizin resimleri ve bilgilerinin bulunacağı kapalı bir yer yaptırdık. Tek eksiğimiz şehitliğimize bir bahçıvan birde bekçi. Milli Savunma Bakanlığına bir bahçıvan ve bir bekçi verilmesi için müracaatta bulunacağız" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 10:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜRKAN:AÇIKGÖZ IP: 85.108.210.xxx Tarih : 20.10.2006 21:23:59
ben gürkan 19 yaşında ve bursada yaşıyorum aslen yozgatlıyım bende iki tane şehitverdim artık buna durdemenin zamanı geldide geçti bile askerimiz güçlü devletimiz güçlü ve hala şehit şehitüstüne veriyoz nereye kadar sürcek bu sizden tek biri isteyim biraz bu şehit ayilelerinin ağıtlarını kale alıp dile getirmeniz teşekir ederim iyi çalışmalar