6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Şehitlikte Kürt açılımı protestosu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanlığı, hükümetin "Kürt Açılımını" protesto etmek amacıyla Yozgat Şehitliği'ni ziyaret etti.

Yozgat Şehitliği'nde düzenlenen programa MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, MHP İlçe Başkanı Ethem Sedef, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, şehit yakınları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesinden sonra bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, bugün Türkiye'de annelerin gözyaşları dinsin diye ülkeyi bölmek için savaşanlarla, ülkenin birlik ve beraberliğinin korumak isteyen şehit annelerinin aynı kefeye koyup bunun adına "Demokratik Açılım" denildiğini ileri sürdü. Çınarer, "Eğer bunu diyenler gaflet içerisinde değillerse büyük bir ihanet içindedirler. MHP olarak diyoruz ki, bin yıldır omuz omuza savaştığımız, aynı cepheyi, aynı ezgi ve türküleri paylaştığımız, tek devlet ve tek bayrak altında beraber yaşadığımız Kürt kardeşlerimizi, Türk-Kürt diye ayırarak etnik temelli bölücü çatışmaya götürmek hangi şartlar altında olursa olsun, bu ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir. MHP, iş işten geçmeden, ayrılma ve kırılma yaşanmadan, herkesi vatan ve millet sevgisi etrafında, siyasi kaygıların üstünde bir gönül birliğine ve kucaklaşmaya, hükümeti de yanışlardan bir an önce dönmeye davet etmektedir" dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok ise, şehit ailelerinin partiler üstü bir dernek olduğunu ve hiçbir partiye fazla yakın veya uzak olmadığını belirerek, "Bizde Kürt açılımına karşıyız. Bizim Kürt kardeşlerimizle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Benim dünürüm Kürt'tür ve hiçbir sorunumuz yok. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "bekleyelim görelim İmralı'dan Abdullah Öcalan ne diyor onu görelim" diyor. Biz kesinlikle bu açılıma karşıyız" dedi.

Konuşmalardan sonra şehit yakınları, çocuklarının kabirlerini ziyaret ederek dua etti
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 13:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Er IP: 88.230.107.xxx Tarih : 22.08.2009 14:49:10

MHP Yozgat İl başkanlığını tebrik ediyorum gerçekten bu yapılan çalışmalar ve tepkiler takdire şayandır.