3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Servis olmayınca okula başlayamadılar

Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki servis şoförleri, ücretin düşük olduğu gerekçesiyle ihaleye girmediği için 5 köydeki 104 öğrenci okullarına gidemiyor.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Susuz, Sedir, Topaç, Büyükçakıllı ve Aydoğan köylerinden taşımalı sistemle Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu'na giden 6-7 ve 8'inci sınıf öğrencileri, servis olmadığı için okula başlayamadı. Öğrenci velileri, servis firmalarının ücret düşüklüğünü bahane ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı ihaleye girmediklerini öne sürdü.

Bazı öğrencilerin derslerden geri kalmamak için 4 kilometre uzaklıktaki okula yürüyerek gitmesi aileleri endişelendirirken, Mehmet Orhan isimli veli, "Servis olmadığı için çocuklarımızın büyük çoğunluğu okula gidemiyor. Okula gidenler ise korkarak gidip geliyor. Köylerimizin etrafı orman olduğu için çocuklarımızın karşısına kurt, domuz ve çoban köpekleri çıkar diye korkuyoruz" açıklamasını yaptı.

Okula gidemeyen 7. sınıf öğrencisi Merve Salman, köydeki tüm öğrencilerin her gün servis gelecek diye beklediğini ifade ederek "Servis gelmediği için okula gidemiyoruz. Kitaplarımızı alamadık, derslerimizden geri kalıyoruz. Bir an önce servis sorununun çözülmesini istiyoruz" dedi. Derslere devam edemedikleri için köyde çobanlık yapan, bağ ve bahçe işlerinde çalışan öğrenciler ise bir an önce okula başlamak istediklerini söyledi. Yerköy Kaymakamı Aydın Ergün; Susuz, Serdir, Topaç, Büyükçakıllı ve Aydoğan köylerinde taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerin taşınması için 4 defa ihaleye çıktıklarını ancak servis şoförlerinin ihaleye katılmadığını belirterek, "İhale şartnamesinin dışına çıkmaya çalışan servis şoförleri, kanunen gerekli evrakları tamamlamıyor ve ihaleye katılmıyorlar" iddiasında bulundu.

Okula gidemeyen öğrencileri, valilik oluru ile Çekerek Bölge Yatılı İlköğretim Okulu'na kaydedeceklerini ifade eden Kaymakam Ergün, "Çocuklarımızın eğitimden geri kalmamaları için onları servis sorunu çözümleninceye kadar yatılı okula yerleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Diğer taraftan Kadışehri ilçesinde taşımalı sistem ile eğitim gören öğrencilerin de servis sorunları çözümlenmediği için okula gidemediği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 12:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?