5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

SGK'da şifreli dönem

SGK HİZMETLERİNDE ŞİFRE DÖNEMİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) web sitesindeki emeklilik hesaplama, maaş sorgulama veya hizmet dökümü gibi işlemlerin internet üzerinden takibi, artık 'e-devlet' şifresiyle mümkün olacak.

Yozgat'ın Sarıkaya İlçe SGK Müdürü İsmet Çağlayan, SGK ile ilgili her türlü işlemin internet üzerinden takip edilebilmesi döneminin sona erdiğini belirterek, "Türkiye'de geçiş yapılan 'e-devlet' sistemi sayesinde, artık arama motorlarını kullanarak bile kişisel bilgilere ulaşılamayacak. İnternet üzerinden emeklilik hesaplama, maaş sorgulama veya hizmet dökümü gibi hizmetleri alabilmek için kişiye özel olarak oluşturulan 'e_devlet' şifreleri kullanılacak" dedi.

Yeni sistem çerçevesinde kişilerin herhangi bir PTT şubesine gitmeleri ve kimliklerini ibraz etmeleri suretiyle kendilerine özel olarak oluşturulan 'e-devlet' şifrelerini temin etmeleri gerektiğini vurgulayan Çağlayan, "Söz konusu şifreyi temin etmek için PTT şubelerine 1 TL ödeniyor. Kişi, kendisini ilgilendiren her türlü resmi işlem takibini artık bu şifreyle yapıyor. Kişi www.e-devlet.gov.tr adresine giriş yapıp, edindiği şifreyi kullanarak her türlü işlemi yapabilecek" diye konuştu.

Alınan e-devlet şifrenin kaybedilmesi durumunda ikinci kez şifre edinebilmek için bu kez 10 TL ödenmesi gerektiğini ifade eden Çağlayan, bu nedenle şifrelerin iyi muhafaza edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 19:04:00
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 21:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?