6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Şifa bölge hastanesi gibi

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nazmiye Şentürk, son teknoloji cihazlarla donatılmış Yozgat Özel Şifa Hastanesi'nin Yozgat ve ilçeleri dışında, çevre illere de hizmet sunduğunu söyledi.

Özel Yozgat Şifa Hastanesi'nin 2006 yılının Kasım ayında hizmete başladığını ve kuruşundan itibaren hızlı bir şekilde gelişimini sürdürdüğünü belirten Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Şentürk, "Hastanemiz 24 poliklinikte 30 uzman hekim ve 300 personel ile hizmet vermektedir. Modern tıbbi cihazlarla donatılan hastanemiz sadece Yozgat merkez değil, ilçelerle birlikte Çorum, Tokat ve Kırşehir'in ilçelerine de hizmet sunarak bir bölge hastanesi konumuna gelmiştir" dedi.

Hedeflerinin bölge hastanesi olmak olduğunu ifade eden Şentürk, "Hastanemizin en önemli özelliği üstün teknoloji ve fiziki yapıya sahip olmasıdır. Bu da hastalarımıza en doğru tanı ve teşhisi koymamızı sağlamaktadır. Hastalarımıza bir gün içinde MR ve tomografi verebiliyoruz. Yine üstün teknolojiye sahip ameliyathanelerimizde her türlü branşta ve her türlü ameliyat gerçekleştirilmektedir. Hastanemizin hastalara kaliteli hizmet sunmasından dolayı çevre illerden yoğun talepler gelmektedir. Yönetim kurulumuz gelen talepleri değerlendirerek, uzak ilçelerden gelen hastalarımızın ulaşım sorununu çözmek için Sungurlu, Turhal, Zile, Boğazlıyan ve Yenifakılı gibi ilçelere ücretsiz servis düzenlemiştir. Bu ilçelerden sabah gelen hastalarımız gerekli tahlil, tetkik ve tedavileri sonrası tekrar ilçelerine dönebiliyor" ifadelerini kullandı.

Hastaların aldığı kaliteli hizmetten dolayı taleplerin çoğaldığını ve hasta sayılarının her geçen gün arttığını dile getiren Şentürk, "Talepler her geçen gün arttığından dolayı ileriki zamanda hastanemiz fiziki olarak yeterli gelmeyeceğini düşünerek, ek bina yatırımına gidiyoruz. Ek bina ile birlikte 10-15 poliklinik daha eklenecek ve yatak sayımız aratacaktır. Bunun dışında yine ek bina ile birlikte istihdam sayımız 450'ye çıkacaktır. 2010 yılında ek bina projemizi tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın planlaması çerçevesinde bölgeye hitabet edebilecek kardiovasküler cerrahisi merkezi kurmak ve Yozgat, Çorum, Kırşehir hatta Sivas gibi illerden kardiovasküler cerrahisi için Ankara'ya giden hastaların sevkini önleyerek Yozgat'ta taleplerini karşılamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Özel Yozgat Şifa Hastanesinin Yozgat esnafına ve ekonomisine de büyük katkılar sağladığına değine Şentürk, "Hastanemiz özellikle uzak ilçelerle Yozgat merkezin bağlantısını sağlamıştır. Daha önce Boğazlıyan ve Yenifakılı'dan Kayseri'ye giden hastalar Yozgat'a gelmekte. Yine Alaca, Sungurlu, Turhal ve Zile'den gelen hastalar, Yozgat'ta alışveriş yapmakta ihtiyaçlarını da karşılayarak esnafa katkı sağlamaktadır. Bunun dışında hastanemizde görevli 300 personel önemli bir istihdamdır. Hastane olarak amacımız Yozgat halkına ve bölge halkına en iyi sağlık hizmetini sunmaktır. Bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 11:20:43
Güncelleme :23 Ağustos 2009 Pazar 11:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?