3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Silajlık mısır hasadı yapıldı

Yozgat'ta silajlık mısır hasadı düzenlenen törenle başladı.

Başıbüyüklü köyünde düzenlenen törene Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, Tarım İl Müdürlüğü şube müdürleri, ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı. Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, silajlık mısırının hayvancılıkta önemli bir bitki ve besin kaynağı olduğunu söyledi.

Hayvancılık yapan üreticilerin, yem bitkilerini kendileri yetiştirmesiyle maliyeti düşürüp ve daha fazla kazanç elde edeceğini belirten Ertuğrul, "silajlık mısır kaba yem olarak kullanılmakta ve hayvanlarda süt verimini yüzde 25 oranında artırmaktadır" dedi.

Silajlık mısırın silaj makinesi ile biçilerek parçalandığını belirten Ertuğrul, "Parçalanan bu mısırların üzeri kapatılıp sıkıştırıldıktan sonra tuz, arpa kırığı veya buğday unu gibi fermantasyonu hızlandıracak maddeler katılarak üzeri hava almayacak şekilde kapatılmaktadır. 45 gün sonunda silaj oluşacak ve hayvanlarımızın sütü ve et verimini artırıcı yem haline gelecektir. Bu yıl bahar ayında il özel idaresi kaynaklarından alınarak ekilmek üzere yüzde 25 katılım payı ile 17 ton silajlık mısır çiftçilerimize dağıtılarak ekimi sağlanmıştır. Her yıl silajlık mısır ekim alanlarını genişletiyoruz. Bu yıl ilimizde 10 bin dekar civarında silajlık mısır ekimi yapılmıştır" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 12:34:04
Güncelleme :21 Eylül 2007 Cuma 12:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?