5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Şoförler bozulan yollardan dertli

SARIKAYALI ŞOFÖRLER BOZULAN KÖY YOLLARINDAN DERTLİ

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesinde bozulan köy yolları sebebiyle taşımacılık yapan şoförler, yolların tekrar asfaltlanması için yetkililerden yardım istedi.

Sarıkaya ilçesinde köylere taşımacılık yapan minibüs şoförleri, kış mevsimi ve aşırı yağışlar sebebiyle yolların bozulduğunu ve taşımacılık yapmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Sarıkaya Tur Minibüsçüler Koopeartifi Başkanı Arif Yılmaz, yolların bozulması sebebiyle büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, "Yağışların çok olması nedeniyle, özellikle köy yollarında aşırı bozulmalar, büyük çukurlar var. Taşımacılık yapan şoförlerimiz büyük sıkıntı çekiyor. Yolların bozulmasında ağır tonajlı kamyonlarında etkisi çok büyük. Aşırı bozulmalar olan Çayıralan-Sarıkaya yolu, Doğansaray-Emirbey, Karaelli-Kargalık yolu, Grup köy yollarının biran önce yapılmasını istiyoruz" dedi.

Sarıkaya Tur Minibüsçüler Koopeartifini ziyareti sırasında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, 5-6 yıl öncesine kadar köy yollarının tamamına stabilize olduğunu belirterek, "Son yıllarda yolların asfaltlanması konusunda ciddi çalışmalar oldu. Sarıkaya'nın asfaltsız hiçbir köyü kalmadı. Ama yapılan asfaltlar sati kaplama olduğu için çabuk bozulabiliyor. Devletimizin köy yollarına sıcak asfalt atacak bir gücü yok. Sati kaplama asfaltta da bir yıl içinde yolun bozulması doğal bir olaydır. Bahar aylarında ise bozulan yollarımızın tamiri yapılmaktadır. Atılacak ikinci kat asfaltla yolların ömrü 10 yıla kadar çıkabilir. Busene çok sert bir kış olmadı ama yağışlar çok fazla oldu. Bu çiftçimiz açısından sevindirici ama yollar açısından iyi değil. Bu baharda özel idaremiz Valiliğimiz, İl Genel Meclis Üyelerimiz hep birlikte imkanlarını kullanarak yolları tamir edeceklerdir "diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 18:25:03
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 18:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?