5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Soğukta kalma endişesi!

SARIKAYA'DA JEOTERMAL ENERJİ İLE ISINANLARDAN SOĞUKTA KALMA ENDİŞESİ

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesinde, konutlarını jeotermal enerji ile ısıtan vatandaşlar, bu kış ayında ısınamayacağı tereddüdünü yaşıyor.

Sarıkaya ilçesinde Jeotermal enerji ile konut ısıtan abonelerinden Duran Kocabaş , tavsiye üzerine jeotermal enerji ile ısınmak için evine yeni bir sistem döşettiğini belirterek, "Abone olmadan önce yetkililer bize 24 saat yaz ve kış gece gündüz sıcak su vereceğiz dediler. Bizde büyük masraflar yaparak evimize kalorifer döşettik. Ancak bir türlü düzen tutmadı. İlk geldiği günden beri bir türlü ısınamadık" dedi. Abone ücretini her zaman gününde ödediğini ifade eden Kocabaş, "Geçen yıl ve yazın sular gelmedi. Jeotermal A.Ş ile yapılan anlaşmada bize 24 saat sıcak su gelecekti ama maalesef hiçi akmadı. Şimdi yine kış geldi. Sıcak su gelemiyor ne yapacağımızı şaşırdık perişan bir vaziyetteyiz. Bize öncülük edenler buna bir çare bulsun, bizi yönlendirdiler, biz ısınmak istiyoruz bu yaştan sonra rahat edelim dedik olmadı geçen sene bir müddet elektrikli ocak kullandık, sonrada soba kurduk bu arada aidat paramızı ödedik "dedi.

Jeotermal abonelerinden Şükrü Gençer ise "Ben Jeotermali ilk geldiğinde aldım, halka örnek memlekete yatırım olsun diye aldım ancak gel gör ki iki yıl bizi ısıtmadan para aldılar. Biz jeotermalden bir şey görmedik, bundan çok mağduruz. Bu işi belediye, kaymakamlık, özel idare yürütecek dediler. Şimdi gördük ki arkasında hiç kimse yok. Kurulan şirket yöneticileri kayboldu. Bu işin takipçisi hiç çıkmadı şu anda odun kömürle ısınıyoruz, maalesef jeotermal enerjiyle ısınma fiyaskoyla sonuçlandı. Bu yıl sıcak su verilip verilmeyeceği belli değil. Biz kış için şimdi kömür alalımı almayalım mı tereddüt içerisindeyiz. Kömür ile ısınacaksak neden bu kadar fazla masraf yapıp jeotermal enerji için evimize sistem döşettik"dedi.

SARIKAYA'DA JEOTERMAL ENERJİ İLE ISINANLARDAN SOĞUKTA KALMA ENDİŞESİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 13:14:00
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 13:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?