5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Son nalbanttan hüzünlü açıklama

Yozgat’ta 42 yıldır nalbantlık yapan 66 yaşındaki Hacı Günaydın, nalbantlık mesleğinin tamamen bittiğini belirterek, "Köylerden gelen şahıslar benden sonra atını, eşeğini nasıl nallatacak bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Nalbantlık mesleğinin Yozgat’taki son temsilcisi Hacı Günaydın, teknolojinin gelişmesiyle birlikte nalbantlığın da sona erdiğini belirterek, "42 yıldır bu mesleği yapıyorum. Ancak son yıllarda hiç iş yapamıyorum. Eskiden günde 10 - 15 tane at, katır ve eşek nallarken, şimdi ayda bir tane dahi zor nallıyorum" dedi.

Eskiden yük hayvanların çok olduğunu şimdi ise, bunun yerini araçların aldığını ifade eden Günaydın, "Bizim yaptığımız nalbantlığı şimdi lastik tamircileri yapıyor diyebiliriz. Eskiden hayvanının nalı düşen bize geliyordu. Şimdi ise, aracının lastiği patlayan lastikçiye gidiyor" diye konuştu.

Herkesin kendi yaptığı meslekten zevk aldığını kendisinin de nalbantlık yapmaktan zevk duyduğunu söyleyen Günaydın, "Nalbantlık teknolojinin gelişmesine yenildi. Yanımda çırak çalışmadığı için şimdi benden başka Yozgat’ta nalbantlık mesleğini yapacak kimse bulunmuyor. Köylerden gelen şahıslar benden sonra atını, eşeğini nasıl nallatacak bilmiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 16:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?