6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sondaj çalışması tepki çekti

OKUL BAHÇESİNDE SONDAJ ÇALIŞMASI

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bir ilköğretim okulunun bahçesinde sondaj çalışmasının yapılması öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, “Sondaj çalışmasını valilik yaptırdığı için bizim yapabileceğimiz bir şey yok" dedi.

Sarıkaya ilçesinde jeotermal enerji araştırmaları kapsamında bin 500 öğrencinin bulunduğu Barbaros İlköğretim Okulu bahçesinde yürütülen sondaj çalışmaları sırasında çıkan gürültü öğrenci ve velilerinin tepkisine neden oldu. Ders saatinde yapılan sondaj çalışmaları nedeniyle dikkatlerinin dağıldığını ifade eden öğrenciler, gürültüden dersleri anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. Sondaj makineleri ve araçların okul bahçesini tamamen kapattığını da ifade eden öğrenciler, "Teneffüste oynamak için okulun bahçesine çıkamıyoruz. Bahçe tamamen araçlar tarafından kapatılmış durumda" diye konuştu.

Sondaj çalışmalarına karşı çıkan veliler ise, "Jeotermal enerji, ilçemiz açısından çok önemli, ancak bu çalışmaların okullar yaz tatilinde iken neden yapılmadı da okullar açılınca yapıldı. Burada ilköğretim okulu var, Kız Meslek Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bulunuyor ve bin 500 öğrenci eğitim görüyor. Şu anda çocuklarımız gürültüden dolayı ders yapamaz hale geldi. Teneffüste dışarı çıkıp oynayamıyorlar. Okul bahçesinde oluşturulan çukur ise tehlike saçıyor. Yetkililerin biran önce buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, konunun kendileri dışında olduğunu belirterek, "Sondaj çalışmaları İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmaktadır. Sondaj çalışmasını valilik yaptırdığı için bizim yapabileceğimiz bir şey yok" dedi.

OKUL BAHÇESİNDE SONDAJ ÇALIŞMASI
OKUL BAHÇESİNDE SONDAJ ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 18:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?