30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Sorgun hızla gelişiyor

SORGUN İLÇESİ HIZLA GELİŞİYOR

Yozgat'ın Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun ilçesinin sürekli göç alan ve büyüyen bir ilçe olduğunu söyledi.

2010 Yılında yapılan ve bu yıl yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, köylerin altyapısını iyileştirme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, "Geçen yıl 1 ve 2. kat asfalt olmak üzere toplam 70 kilometre yol yaptık. Yine 2010 yılında 11 köyümüze kanalizasyon şebekesi yapılarak kanalizasyon yapılan köy sayısı 39'a çıkmıştır. Birliğimizin 2010 yılı bütçesi 1 milyon 504 bin lira olarak geçekleşmiş bunun 120 bin TL'si iller bankasından 209 bin TL'sini Mahiye Bakanlığı'ndan kalan 1 milyon 280 bin TL'sini de İl Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır" dedi.

2011 yılı içinde 15 kilometre birinci kat asfalt, 34 kilometre ikinci kat asfalt yapımı planlandığını dile getiren Kaymakam Kılıç, "14 köyümüzün daha bu sene kanalizasyona kavuşturulması hedeflenmektedir. 2010 Yılında alınan yeni araçlardan 1 kamyon ve 1 pikap ilçe hizmetine tahsis edilmiştir. Bu yıl yine ilçemiz köylere hizmet götürme birliğine 1 kepçe alınması için DMO'ya parası yatırılmış ve 1 ay içinde hizmete sunulacaktır. Toplam 129 bin TL bedelli kepçenin 50 bin TL'si il özel idaresince karşılanmıştır. Geri kalan kısmı ise köylerimizin katkısıyla tamamlanmıştır" diye konuştu.

Sorgun ilçesi sürekli büyüyen ve göç olan bir ilçe olduğunu vurgulayan Kaymakam Kılıç, "İnanıyorum ki önümüzdeki 10 yıl içinde Sorgun'da çok büyük gelişmeler olacaktır. İl Özel İdaresince yapılan yatırımlar dışında hızı tren inşaatının bitmesi, halkımız tarafından yaptırılan yüksekokul inşaatının tamamlanıp öğrenci almaya başlaması, 250 yataklı hastane yapımının bu yıl ihale edilecek olması ve neticesinde devreye girmesi, TOKİ'nin yaptırdığı 24 derslikli ilköğretim okulunun tamamlanıp bu yıl devreye girmesi, ilçemizde bir fen lisesinin açılmasının düşünülmesi çok önemli çalışmalardır. Yine jeotermal yatırımların hem özel sektör hem de il özel idaresince büyük bir hızla yapılması ilçeye büyük katkı sağlamaktadır. Sorgun'un coğrafi konumu da düşünüldüğünde ilçenin kısa sürede gelişip daha da büyümesi hayal değildir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 18:25:00
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 18:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?