30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Sorgun hızlı tren ile gelişecek

SORGUN HIZLI TREN İLE GELİŞECEK

Yozgat'ın Sorgun ilçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun'un hızlı tren ile gelişimini daha hızlı sürdüreceğini söyledi.

Sorgun ilçesinin Yozgat'ın hızlı gelişen ilçesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Şimşet, "İlçemiz yer altı kaynakları bakımından oldukça zengindir. Daha önce zengin linyit kaynaklarına sahip ilçemizde son yıllarda jeotermal enerji de kullanılmaya başlamıştır. Yine dünyanın en önemli ve stratejik madeni olan uranyum madeni de ilçemiz sırırları içerisinde bulunmaktadır. Bu kaynakların tamamı ilçemizin gelişimi için önemli bir fırsattır" dedi.

Son yıllarda yapılan sondaj çalışmalarıyla jeotemal kaynakların yer yüzüne çıkartılarak ekonomiye kazandırıldığını vurgulayan Başkan Şimşek, "Belediye olarak sıcak suları konut ısıtmasında kullanıyoruz. Dönen suları ise kaplıcalar ve sera işletmecileri kullanıyor. İlçemizde bulunan sular en az 5-6 otele yetecek seviyededir. Şuanda kaplıcalar ve termal tesisler sıcak suları kullanmaktadırlar. Şan için ilçemizde geçmiş yıllardan beri kullanılan kaplıcaların yanı sıra yeni bir termal tesis ve otel inşaatı devam etmektedir. Termal tesisin günübirlik ve apart kısımları çalışmaktadır. İnşallah otelde tamamlandığında ilçemiz termal turizm bakımında önemli bir mesafe yakalamış olacak" dedi.

Termal tesisler konusunda yeni büyük bir çalışmanın yapıldığını ifade eden Başkan Şimşek, "Şuanda bir yatırımcı kuruluşun ilçemizle ilgili çok büyük bir projesi var. Proje netleştiğinde kamuoyuna açıklayacağız. Yine ilçemizde yeni jeotermal enerji araştırmaları yapılacak. Şuan için yeterli suyumuz var ancak, yeni açılacak sondaj kuyularıyla hem ısıtma sistemimiz gelişecek hemde yeni yatırımların önü açılmış olacak" diye konuştu.

Hızlı Trenin Sorgun'un kenar mahallesinden geçtiğini dile getiren Başkan Şimşek, "Hızlı tren hizmete girdiğinde ilçemizin önemi daha da aratacağını düşünüyoruz. Çünkü Sorgun Ankara arası bir saate düşecek. Ankara'da gelen bir kişi kaplıcada akşama kadar kalıp tekrar Ankara'ya dönebilecek. Bunun ilçemiz için iyi bir avantaj olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2011 Salı 13:39:02
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 13:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?