5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sorgun termal cennet olacak

SORGUN TERMAL TURİZMİN MERKEZİ OLACAK

Yozgat'ın Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, iş adamlarını termal turizmi ve seracılık yönünden Sorgun'a yatırım yapmaya davet etti.

Sorgun ilçesinin jeotermal enerji yönünde oldukça zengin olduğunu ve bu suların ekonomiye kazandırılması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, "Şuan elimizde 80 derece sıcaklığında 100 litre/sn debisinde su bulunmaktadır. Bu suyun 40 litreye yakını termal tesislere verilmekte geri kalan kısmı ise konut ısıtması ve seracılıkta kullanılmaktadır "dedir. Ellerinde 4-5 tane termal tesisin ihtiyacını karşılayacak sıcak suyun mevcut olduğunu dile getiren Başkan Şişmek, "İş adamlarımızdan termal tesis ve seracılık konusunda yatırıma davet ettik. Biz Sorgun'u termal tesisler yönünden bir merkez haline getirmek istiyoruz. Daha önce bir çok yatırımcı krizden dolayı yatırım yapmak istemiyoruz. Biz krizin aşıldığını bundan sonra yatırımların yapılacağını düşünüyoruz" diye konuştu

Sorgun'da şuan bine yakın konut ve bir seranın jeotermal enerji ile ısıtıldığını dile getiren Şimşek, "Yeni kuyular açılıyor, açılan kuyudan, istediğimiz debide ve sıcaklıkta su bulabilirsek, konut sayını önce bin 500'e ardından da 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"YÜKSEK OKUL İÇİN ARSAMIZ HAZIR"

Sorgun ilçesine bir yüksek okul veya fakülte yapılması için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, "Bu konu ile ilgili bir vakıf kurduk. Vakfın başkanlığını kaymakamımız, yardımcılığını ise ben yapmaktayım. İlçemizde daha önce 43 dönümlük bir arsayı hazırladık, bir hayır sever vatandaşımızda 33 dönüm daha arsa bağışladı. Hazineye ait 10 dönüm arsayı aldık. Rektörlük, yüksek okul için arsanın tahsisini istedi. Bu konudaki yazışmalarımızı tamamladık. Rektörlük bize proje verecek ve biz bu proje doğrultusunda yüksek okulumuzu yapmaya başlayacağız. Yüksek okul konusunda AK Partili Milletvekilimiz Abdulkadir Akgül büyük destek vermektedir. Bu destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Sorgun halkı yardımsever bir halktır. Bu nedenle, yüksek okulumuzun kısa sürede tamamlanacağını umut ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 16:35:04
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 18:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?