6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sorgun termal üs olacak!

Yozgat'ın Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçenin termal sular bakımından çok zengin kaynaklara sahip olduğunu belirterek, "İlçemizi termal turizm merkezi haline getireceğiz" dedi.

Sorgun ilçesinde ortalama 75 derece sıcaklığında 100 litre/saniye debisinde termal su olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, "İlçemizde termal sular Roma döneminden itibaren kullanılmaktadır. Son yıllarda açılan kuyularla su miktarı artmıştır. Bulunan sıcak suyu konut ısıtmasında kullanıyoruz. İlçemizde bin 500 konut bu su ile ısıtılmaktadır. Konutlardan dönen suyu ise termal tesislere veriyoruz. Daha önce ilçemizde bulunan termal tesisler, sıcak suya soğuk su katmak zorunda kalıyorlardı, bu nedenle suyun minarelileri düşüyordu. Şimdi ise konutlardan dönen su ortalama 45-50 derece arasında şebeke suyu katılmadan kullanıyor" dedi.
Sorgun ilçesi etrafındaki şehirlerde 7 milyon kişinin yaşadığını ifade eden Başkan Şimşek, "Biz ilçemize yeni termal tesisler kazandırarak bu 7 milyon kişiye hizmet vermeyi hedeflemekteyiz. Bu konuda işadamlarının termal tesis yönünde ilçemizde yatırım çalışmaları sürmektedir" dedi.

Yeni açılacak kuyularla sıcak su miktarının daha da aratabileceğini vurgulayan Şimşek, "İlçemizdeki sıcak sular aynı zamanda seracılıkta kullanılmaktadır. Termal tesislerden dönen sular seracılıkta kullanılıyor. Şuanda ilçemizde 10 bin metrekare sera tesis edilmektedir. Bu tesiste organik tarım yapılacak ve önümüzdeki yıllarda alan daha da genişleyecektir. Seracılıkta hedefimiz İç Anadolu Bölgesi'nin sebzesini karşılamaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:48:06
Güncelleme :2 Şubat 2009 Pazartesi 16:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali veli IP: 88.232.174.xxx Tarih : 3.02.2009 13:53:57

sn başkan termali bosverde sen mahallelere bak sonra secimden sonra üzülen sen olursun her taraf camur deryası yollar köstebek yuvası yanliş anlamsın kimse ben baska partili deilim ak partili olarak mahallelere bi bak elini koy vicdanına her gün arabaların süspansiyonu makası ve bi o kadar parcası kırlıyor cebinizdenmi cıkıyor yazık yazık cok yazık sorgun gibi bi yere ARTIK SU ÇAMURDAN BİZİ KURTRSAN SAYIN BAŞKANIM