6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sorgun termalden geçinecek

Yozgat'ın Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, termal sular bakımından çok zengin kaynaklara sahip olan ilçenin, ekonomik gelişiminin de bu yönde olacağını söyledi.

Termal suların Sorgun ilçesinde çok uzun senelerden beri kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, "Son yıllarda modern tesisler yapılarak termal turizm alanında gelişmeler başladı. İlçemizde günübirlik konaklama tesislerinin yanında inşaatı devam eden ve 200 yatak kapasitesine ulaşan modern tesislerde hizmet vermektedir. Yapılmakta olan bu tesis tam kapasitesi 800 yataklıdır. Bu tesis ve buna benzer yeni tesislerin yapılmasıyla ilçemize gelecek yıllık turist sayısı 50 bini geçecektir diye düşünüyoruz. Tabi ki ilçeye 50 bin kişinin gelmesi ilçe ekonomisini de canlandıracaktır" dedi.

İlçede jeotermal enerji ile bin 500 konutun ısıtıldığını da ifade eden Şimşek, "Yeni kuyular açılıp sıcak sular temin edildikçe konut sayısı artacaktır. Yine bunun yanında seracılık konusunda çalışmalar var. Kurulan seralarda jeotermal enerji ile ısıtılıp organik ürünler üretilecek" diye konuştu.

Sorgun Belediyesi olarak ilçenin altyapı sorununu tamamladıklarını dile getiren Şimşek, "Bu dönemde üst yapıya önem vereceğiz. İlk etapta bozulan yollarımızı yapacağız. Yine yeşil alan ve parklara ağırlık vereceğiz. Yağmurların bol olmasından dolayı bu yıl su sıkıntısı yaşanmayacağını düşünüyoruz. Buna rağmen yine de gerekli tedbirleri alıp vatandaşlarımızı suları boşa akıtmamaları konusunda uyarmaktayız. İlçe halkımızdan TOKİ konutları konusunda büyük talep var. TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor büyük bir ihtimalle bu yıl ilçemize 400 konutun temeli atılacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?