7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Sorgun'da içme suyunda bakteri!

YOZGAT’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı köy ve beldelerde içme suyu olarak kullanılan 9 çeşme ve kuyudan yapılan analizlerde kimyasal ve bakteriyolojik bulgulara rastlandı.

Sağlık Grup Başkanı Gökhan Akbıyık, alınan numulerde bazı kuyu ve çeşmelerde elde edilen içme suyunun sağlık açısında tehlike oluşturduğunu söyledi.

Sorgun’a bağlı bütün köy ve beldelerde içme suyunun karşılandığı kuyu ve çeşmelerde analiz yapıldı. İlçe Sağlık Grup Başkanı Gökhan Akbıyık, köy ve beldelerde bulunan çeşme ve kuyulardan su numunesi alarak analiz yaptıklarını ve ilk analizde bunlardan 9'unda normal değerler üzerinde kimyasal ve bakteriyolojik bulgulara rastlandığını söyledi.

İlçe genelinde 106 çeşme ve kuyudan su numunesini aldıklarını kaydeden Akbıyık, “Gümüşkavak Cuma Kars Çeşmesi, İsafakılı Sağlık Evi Önü Çeşmesi, Kolanlı Köyü Orta Çeşmesi, Çakırhacılı Köyü 3 Nolu çeşme, Şahmuratlı Köyü 2’Nolu Çeşme’ den alınan numunelerin bakteriyolojik olarak, Tulum Köyü Zülfikar Yılmaz’a ait kuyu, Sarıhamzalı Köyü Oktay Taygar’ın evindeki çeşme, Aydınlıkeveler Mahallesi Yaşar Yılmaz’ın evindeki çeşmeden alınan numunelerin de sertlik değerleri yüksek çıktı” diye konuştu.

İlçe genelinde kullanılan içme suyunun herhangi bir tehlike oluşturmadığına da değinen Akbıyık, “Bakteriyolojik olarak kirli bulunan sulardan ikinci numuneleri alıp kontrollerini yaptıktan sonra, sonuçlar yine aynı çıkarsa, bu suların içilemeyeceği yönünde rapor vereceğiz. Hemen ardından da suların isale hatlarını kontrol edip, varsa tuvalet ve gübrelikleri kaldırtacağız. Suyun kaynağını araştırıp, yeniden bir numune daha alıp değerlendireceğiz. Bu çalışmalarımız köy ve beldelerimizde bulunan muhtarlarımızla beraber yürütmekteyiz” diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 18:39:22
Güncelleme :21 Ağustos 2008 Perşembe 18:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?