6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sorgun'da kene paniği!

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 2009 yılı içerisinde 129 kişi kene ısırmasından dolayı Devlet Hastanesi'ne müracaat etti.

Sorun Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Bağcı, kış mevsiminin sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarının arttığını belirterek, "Bu yıl kene ısırması nedeniyle hastanemize 129 kişi müracaat etti. Müracaat eden vatandaşlarda yapılan tetkik ve tahlillerin ardından KKKA hastalığı şüphesi olan 28 vatandaşımızı başta Yozgat Devlet Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelere sevk ettik" dedi.

Yapılan uyarılarla vatandaşların keneye karşı daha dikkatli ve bilinçli olduğunu ifade eden Başhekim Bağcı, "Üzerinde kene gözüken vatandaşlarımız hastanemize müracaat ediyor. Biz de tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Üzerinizde kene gözüktüğünde veya ısırdığında sağlık kuruluşuna müracaat edip gerekli tahlil ve tetkikleri yaptırmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Özellikle arazide çalışan vatandaşların, arazi dönüşlerinde mutlaka üzerlerini kontrol etmesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Bağcı, "Arazide çalışan vatandaşlarımız kenenin vücuda girmesini engelleyecek önlemi almalıdır. Bunun en basit örneği; pantolon paçalarını çorabın içine koysunlar. Açık renkli elbiseler giyinmek kenenin daha rahat gözükmesini sağlar. Anne ve babalar çocuklarını da kontrol etsinler, çocuklar keneyi fark etmeye bilir" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 08:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?