5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sorgun'da Milli heyecan başladı

SORGUN'DA İSTİKLAL MARŞINI EZBERDEN OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Ortaöğretim Öğrencileri arasında İstiklal Marşı'nı Ezberden En Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen yarışmaya Sorgun Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

13 okulun müracaat ettiği yarışma 11 okulun katılımı ile gerçekleştirildi. 5 kişiden oluşan jüri İstiklal Marşını ezberden okuyan öğrencilerin okumalarını değerlendirerek not verdi.

Öğrencilerin İstiklal Marşını okuması esnasında duygulu anlar yaşanırken, yarışma sonunda Mevlüde Ahmet Doğanay Lisesi'nden Gülsüm Türkmen birinci, Rüveyda Çaylak ikinci, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi'nden Eda Şahan üçüncü oldu. Sorgun Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı yarışma bitiminde bir konuşma yaparak herkese teşekkür ederek, öğrencilere Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli kitabını armağan etti. Yarışmada birinci olan Mevlüde Ahmet Doğanay Lisesi'nden Gülsüm Türkmen 19 Mart'ta Yozgat'ta yapılacak olan yarışmada Sorgun'u temsil edecek.

SORGUN'DA İSTİKLAL MARŞINI EZBERDEN OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ
SORGUN'DA İSTİKLAL MARŞINI EZBERDEN OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 18:29:05
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 19:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?