7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Sorgun'da Öğretmenler Günü

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde düzenlenen törenle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Sorgun ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, daha sonra İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda açılan resim sergisiyle devam etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Gürbüz Tokat, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, daire müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Öğretmenler Günü'nü bir defa daha kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Yazıcı, "Karanlığa karşı aydınlığın, cehalet yerine ilmin öncülüğünü yapmak, bu yönde örneklik sergilemek ve Atatürk'ün deyişiyle 'Fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür' nesiller yetiştirmek, öğretmenler olarak bizlerin asli görevidir. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından resim, şiir, kompozisyon ve anı yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi. 2008 yılında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verilirken, meslekte 25 yılını dolduran öğretmenlere de Milli Eğitim Bakanlığı amblemli gümüş rozet takıldı. Mesleğe yeni adım atan öğretmenlerin yemin töreni ve müzik dinletisi ile program sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 18:31:49
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 18:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?