5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sorgun'da seracılık gelişiyor

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE SERACILIK GELİŞİYOR

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde jeoretmal enerji ile ısıtılarak üretim yapılan 10 dekarlık seranın yanına 5 dekarlık yeni bir sera kuruluyor.

Sorgun ilçesine jeotermal enerji ile ısıtılan serada organik domates üretimi gerçekleştiren İlkser Seracılık, sera alanını genişletmek için 5 dekarlık yeni bir sera inşaatına başladı. İlkser Seracılık Yönetim Kurulu Üyelerinden İrfan Altan, hedeflerinin 50 dönüm olduğunu ve buna adım adım yaklaştıklarını belirterek, "Şu an seramızda 10 sigortalı, 6 geçici olmak üzere 16 işçimiz çalışmaktadır. 5 dönümlük bir alan daha yapıyoruz. Hedefimiz 50 dönüm. Ben inanıyorum ki seramız geliştikçe Sorgun gelişecek

Türkiye gelişecek. Şu an 16 kişi çalıştırıyoruz fakat 50 dönüm olduğunda 100 kişiye kadar istihdam sağlayacağız. Bunun yanı sıra buradaki seranın gelişmesinden nakliyecisinden, tezgahta bu ürünü satacak pazarcısına kadar hepsi kazanacak. Ama en önemlisi Sorgun'un adını bu domateslerin gittiği yerde tanınacak olmasıdır" dedi.

Serada yetiştirdikleri domatesin yoğun talep gördüğünü ifade eden Altan, "Şu an domateslerimizi bütün Türkiye tanıdı diyebilirim. Yurtdışına da açılmayı düşünüyoruz. Bunun içinde seramızı adım adım genişletiyoruz. Yapımı devam eden 5 dönümlük serayı Ağustos ayı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu 5 dönüm bittikten sonra bir 10 dönüm daha yapılacak. Gücümüz yettiği kadar seramızın gelişmesi için çalışıyoruz " diye konuştu.

Sorgun'da seracılığın desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Altan, "Seramız İç Anadolu'nun ilk ve tek modern serasıdır. Sorgun halkının desteği ile daha da gelişeceğiz" ifadelerini kullandı.

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE SERACILIK GELİŞİYOR
YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE SERACILIK GELİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 19:11:02
Güncelleme :24 Temmuz 2010 Cumartesi 18:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?