5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sorgun'da su sıkıntısı bitecek

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE SU SIKINTISI BİTECEK

Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçenin yıllardır yaşadığı su problemine Tekkeyenicesi Köyüne yapılacak baraj ile kalıcı bir çözüm getireceklerini söyledi.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun'un uzun yıllar yaz aylarında su problemi çektiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül dahil Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Devlet Su İşlerine de ilçemizin su problemini dile getirdim. Arıtma tesisinin yapımı için genel merkezle ve AK Parti İlçe Başkanımız Oktay Rıfat Yılmaz'a başvurduk. Ciddi bir su sıkıntısı problemimizin olduğunu kanıtlayarak bu programı önümüzdeki yılın programına dahil ettirdik. Bu proje dahilinde Yozgat'a bağlı Tekkeyenicesi Köyü yakınlarına sadece Sorgun'un su ihtiyacını karşılamak amacıyla bir baraj yapılacak. Bu şekilde de Sorgun'un su sıkıntısını çözmüş olacağız. Sorgun'a 21 kilometre mesafesi bulunan Tekkeyenicesi yakınlarına bir baraj yapılacak ilçemizin suyunu karşılayacak" dedi. Sorgun'un kanalizasyon problemini çözerek 50 yıl kanalizasyon problemi yaşanmayacağını söyleyen Şimşek, "Sorgun'un kanalizasyon problemini nasıl çözdüysek, su sıkıntısına da kalıcı bir çözüm bulacağız" diye konuştu.

Son olarak yapılacak olan Gurbetçiler Şöleni hakkında da bilgi veren Şimşek, "Bu yıl yapılacak olan şölenimize katılımın çok olmasını bekliyoruz. İlk gün yapılacak olan güreş müsabakalarımıza Eski Olimpiyat Şampiyonu Hamza Yerlikaya dahil 14 Kırkpınar Güreşçisi katılacak. Bunun dışında TRT3 kanalı müsabakayı canlı olarak yayınlayacak. Üç gün sürecek şölenimizde konserler, oyunlar ve yarışmalar olacak. Bütün Yozgat halkını şölenimize bekliyorum" ifadesini kullandı.

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE SU SIKINTISI BİTECEK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 17:57:05
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 18:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?