6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sorgun'da toplu 'evet'

Yozgat'ta başlatılan 'Kaliteli bir eğitimde aile bireylerini etkinleştirme' projesi kapsamında yapılan faaliyetler çerçevesinde Sorgun ilçesinde resmi nikahları bulunmayan 11 çiftin törenle nikahları kıyıldı.

Sorgun Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplu nikah törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve eşi Kadriye Kılıç, Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Albay Engin Ünalan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, daire müdürleri ve nikahı kıyılan çiftlerin yakınları katıldı.

Toplu nikah kıyma töreninde bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, 'Kaliteli bir eğitim için aile bireylerinin etkinleştirilmesi' projesinin tamamen valiliğin himayesinde gerçekleştirilen bir proje olduğunu söyledi.

Vali Çiçek, "Birçok kuruluşun katkısı bulunan projeyi, özellikle de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğümüz, Sağlık Müdürlüğümüz ve belediyelerimiz, köy muhtarlıklarımız ile diğer kuruluşlarla birlikte organizeli bir çalışma yürütmekteyiz. Geçen yıl başlatılan ve devam etmekte olan proje ile Yozgat'ta özellikle çocuk eğitiminden, anne eğitimine ve aile içi şiddetin önüne geçilmesi için çalışmaktayız. Çocukların, kızların okutulması en önemlisi de erken evliliğin önüne geçilmesi, evlenme yaşına gelmeden kızlarımızın ve erkeklerimizin evlendirilmesinin önüne geçilmesi için çalışıyoruz. Bunun sonucunda da resmi nikah yapamadığı için de ileride geçimsizliğin olması ve çocukların ortada kalmasıyla birlikte sıkıntılar baş gösteriyor. Fakat biz bu projeyi Yozgat merkez ve köylerinden sonrada ilçelerimizde uyguluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından dini nikahla evlenip resmi nikahı bulunmayan 11 çiftçin nikahları kıyıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 10:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?