6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sorgun'un sorunları masaya yatırdı

SORGUN'UN SORUNLARI MASAYA YATIRDI

Yozgat'ın Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Alan'ın girişimleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya gelerek ilçenin sorunlarını masaya yatırdı.

Ev sahipliğini Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı toplantıya, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Gündüz, Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Kaygısız, Türk Eczacıları Birliği Temsilcisi Burak Kayhan, Türk Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Alparslan Ayhan, Şeker-İş Sendika Başkanı Ömer Macit, SOGİAD Başkanı Hakan Kaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Abdurrahman Korkmaz ve Ticaret ve Sanayi Odası Onursal Başkanı Ergin Gül katıldı.

Toplantıda 1990'lı yıllarda hızla büyüyen ilçenin son yıllarda bu hızını koruyamadığı ve gelişiminin yavaşladığı üzerinde durulurken, Şeker-İş Sendika Başkanı Ömer Macit, şeker fabrikasının özelleştirme süreciyle kapanmaya doğru hızla gittiğini belirterek, ortalama bin 500 TL civarı maaş alan yaklaşık 500 personelin işsiz kalacağını, bunun da Sorgun'un ekonomisine darbe vuracağını söyledi. Macit, şeker fabrikasının kapanması durumunda küspe üretiminin de duracağına değinerek, "Bu da ilçemizde büyük önem taşıyan hayvancılığı olumsuz etkileyecek. Nakliyecilerimiz taşımacılık yapamayacağı için tamamı işsiz kalacak" dedi.

Toplantıda bir diğer öne çıkan konu ise ilçenin sosyal ve ekonomik gelişimini sürdürebilmesi için Sorgun'a Bozok Üniversitesi'ne bağlı bir fakülte veya yüksekokulun yapılması belirtilirken, Boğazlıyan ve Sarıkay'da yüksekokullar için girişim yapılırken, Sorgun'da üniversiteye arsa tahsisi yapıldığı halde hiçbir çalışmanın yapılmadığından yakınıldı.

Eğitim-Sen Temsilcisi Hadi İnal ise, Yozgat'ın Sorgun'a karşı her zaman mesafeli davrandığını, kamu kaynaklarının paylaşımında da tüm ilçelerin haksızlığa uğradığını ileri sürerek, "Sorgun'un gerekirse Çorum ya da Kayseri'ye bağlanması konusunda bir referandumu ciddi olarak tartışılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Alan, düzenlenen toplantının Sorgun adına çok verimli geçtiğini belirterek, "Çok kısa bir süre içinde böyle bir toplantıyı Sorgun'da temsil edilen siyasi partilerin ilçe başkanları ile yapmak istiyoruz. Toplantıya katılan tüm sivil toplum örgüt temsilcilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 12:30:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 13:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?