7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

SRAP, işsizleri iş sahibi yapıyor

Yozgat Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP), işsizleri iş sahibi yapıyor.

Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, SRAP ile ihtiyaç sahibi insanlara iş imkanı sağlayarak destek olduğunu söyledi.

SRAP ile il genelinde birçok insanın işyeri açtığını ifade eden Vali Yardımcısı Konak, "İl merkezine bağlı 5 köyde 36 aileye koyun verilerek koyunculuk yapması sağlanmış, şehir merkezinde bir vatandaşımıza beyaz eşya ve elektronik eşya tamir atölyesi kurulmuştur. Yenifakılı ilçemizde marangoz atölyesi, Sorgun ilçemizde yine işyeri ve servis aracı alımı gibi birçok sahada vatandaşlara iş imkanı sağlanmıştır" dedi.

SRAP'tan yararlanmak isteyen vatandaşların hiçbir sosyal güvencesi ve gelir getirici bir işi bulunmaması gerektiğini ifade eden Konak, "İşi olmayan vatandaşımız yapacağı işle ilgili proje hazırlayıp vakfa vermesi gerekiyor. Vakıf mütevelli heyeti projeyi inceleyip uygun görürse gerekli krediyi sağlıyor" dedi.

Daha önceki yıllar köyde yaşayan vatandaş için 7 bin 500 YTL, şehir merkezinde yaşayanlar için de 10 bin YTL kredi sağlandığına değinen Konak, "Son alınan karar ile köy şehir ayrımı kalktı, kredi limiti de 15 bin YTL'ye yükseltildi. Krediler faizsiz olup 5 yıl geri ödemeli olarak verilmektedir" dedi.

2005 yılında 36 aileye verilen koyunculuk projesinde geri ödemelerin başladığını ve vatandaşların ilk taksitini ödediğini ifade eden Konak, "İşsiz olan vatandaşlarımızın bu projelerden yararlanmasını istiyoruz. Proje hazırlamada sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza vakfımız gerekli yardımları yaparak destek olmaktadır. Yeter ki işsiz vatandaşımız iş yapacağına karar versin" dedi.

Birçok vatandaşın SRAP kapsamında verilen kredileri bir banka gibi düşündüğünü dile getiren Vali Yardımcısı Konak, "Vakıf, sosyal amaçlı bir kuruluştur ve banka gibi çalışmamaktadır. Bu nedenle vakfımıza işi, sosyal güvencesi olmayan ve yeni bir işyeri açmak isteyenler yararlanabilmektedir. İşyeri devri veya işyerini geliştirmek isteyenler SRAP kapsamındaki kredilerden yararlanamazlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 13:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?