3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

'Su bakanlığı kurulmalı' önerisi

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, küresel ısınma nedeniyle ülkemizde birçok yerde çölleşmenin başladığını belirterek yeni oluşacak hükümetin 'Su Bakanlığı' kurması gerektiğini söyledi.


Boğazlıyan ilçesinde içme suyunda herhangi bir problemlerinin bulunmadığını ve yeterli içme suyuna sahip olduklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Özdal, tarımda kullanılan sulama suyunda sıkıntı yaşandığını dile getirerek, "Denetimsiz açılan derin kuyular yeraltı sularını tüketmektedir. Daha önce 50-60 metre derinlikten su çıkarılırken, bugün 250-300 metre derinlikten çıkarılmaktadır. Bu ileride çölleşmeyi beraberinde getirecek bir olaydır. İlçemizde Cavlak ve Esentepe bölgesinde termal sularla bile sulama yapılmaktadır. Bunu engellemenin biraz daha zor olduğuna inanıyorum çünkü çiftçiler çok fazla para harcayarak kuyularını açmış ve tarlalarını sulamaya başlamış durumdadır" dedi.


Bundan sonra açılacak derin kuyulara dikkat edilmesi ve izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Özdal, "Yeni oluşacak hükümetin bir 'Su Bakanlığı' kurması gerekiyor. Gerçekten önümüzdeki dönemlerde en önemli konulardan bir tanesi su olacaktır. Bu nedenle suyun en iyi şekilde kullanılması ve yönetilmesi için Su Bakanlığı'na ihtiyaç vardır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 11:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?