5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sude ihmal kurbanı mı oldu?

YOZGAT'TA BOĞAZINA CİSİM KAÇAN ÇOCUK HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Yozgat'ta boğazına cisim kaçan çocuk hastanede hayatını kaybederken, yakınları doktoru ilgisizlikle suçladı.

Yozgat Türkmensarılar köyünde sabah saat 07.00 sıralarında solunum güçlüğü çeken 1 yaşındaki Sude Duyar, dedesi Hasan Duyar tarafından Yozgat Bozok Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan çocuğun röntgen filmi çekildi. Ancak filmde bir bulgunun gözükmemesi üzerine çocuk Samsun'a sevk edildi. Saat 12.00'ye kadar bekleyen çocuk, ambulansla bindirilmek üzereyken nefesi kesilince yeniden müdahale için acil servise kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen

kurtarılamadı. Yakınları, çocuğun daha erken sevk edilmesi gerektiğini belirterek doktoru ilgisizlikle suçladı. Çocuğun sinir krizleri geçiren anne ve babası, görüntü alan basın mensuplarına saldırdı.

Sude'nin dedesinin kardeşi Yusuf Duyar, doktor ve hastaneden şikayetçi olacaklarını belirterek, "Doktor çocukla hiç ilgilenmedi, çocuk göz göre göre hayatını kaybetti. Yozgat'ta solunum borusunun açılamaması büyük bir eksikliktir. Yozgat'ta doktorlar bunu yapamayacaksa ne yapacaklar? Soluk borusunu hemşire dahi açar. Bunu ben bile ameliyat yaparım ancak doktor hiçbir şey yapmadı" iddialarında bulundu.

Dede Hasan Duyar da çocuğu güle oynaya hastaneye getirdiklerini ancak hastanede ilgilenilmediği için torununun hayatını kaybettiğini belirterek, hastane ve doktordan davacı olacaklarını kaydetti.

Çocuğun hastane önünde toplanan yakınları gözyaşlarına boğulurken, küçük Sude'nin cenazesi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Hastane yönetimi konu ile ilgili açıklama yapmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YOZGAT'TA BOĞAZINA CİSİM KAÇAN ÇOCUK HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
YOZGAT'TA BOĞAZINA CİSİM KAÇAN ÇOCUK HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
YOZGAT'TA BOĞAZINA CİSİM KAÇAN ÇOCUK HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 15:33:00
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 18:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?