5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sürmeli Festivali başladı

Yozgat'ta bu yıl 7.'si düzenlenen Sürmeli Festivali bugün düzenlenen törenlerle başladı. 

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan festivale Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Kayseri Valisi Osman Güneş, Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, İlyas Arslan, Yaşar Öztürk, Emin Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Belediye Başkanı Yusuf Başer, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Sorgun Belediyesi Mehter Takımı'nın konserlerinden sonra festivalinin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl 7.'si düzenlenen ve geleneksel hale dönüştürülen Sürmeli Festivali'nin hayırlı olmasını dileyerek, "Festivalden amacımız ilimizi dışarıya tanıtmak, ilin sosyal ve ekonomik olarak gelişimini artırmaktır" dedi. 

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Başer, "Belediyemiz Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri ancak, biz bu borcu hiçbir zaman bir mazeret olarak görmedik ve çalışmalarımıza devam etti. Belediyecilik hizmetleri dışında sosyal belediyecilik anlayışını da ön planda tutarak bir çok çalışma yaptık. En önemli çalışmalardan biriside 15 yıldır atıl vaziyette bekleyen ve bir türlü tamamlanamayan biyolojik arıtma tesisini tamamlayarak Pazar günü hizmete açacağız. Belediyecilik hizmetlerimiz bundan sonrada en iyi şekilde devam edecektir" diye konuştu. 

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Gökhan Sözer, "Sürmeli yüksek bir kültür, büyük bir folklor hadisesidir. Bu yüksek kültürü paylaşmak herkese duyurmak, tanıtmak maksadıyla Sürmeli Festivali'ni yapmaktayız. Bugün Yozgat'ın çok büyük alana sahip bir il. Bu nedenle, öncelikle ilçelerimizle, beldelerimizle kaynaşmamız, kendimizi onlara tanıtmamız gerekir. İşte düzenlenen bu festivallerle öncelik şehrimizi, kültürümüzü kendimize daha sonrada ülke geneline tanıtmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından folklor ekibinin gösterileriyle festivalin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programı son buldu.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 15:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?