5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sürmeli'nin başpehlivanı belli oldu

YOZGAT 1. SÜRMELİ ER MEYDANI YAĞLI GÜREŞLERİ

Yozgat 1. Sürmeli Er Meydanı Yağlı Güreşleri'nde, Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil birinci oldu.

Yozgat Belediyesi tarafından organize edilen 1. Sürmeli Er Meydanı Yağlı Güreşleri, stadyum dış sahada düzenlendi.

Çok sayıda pehlivanın katıldığı yağlı güreşleri Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek, Abdulkadir Akgül, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş izledi. Çok hırslı ve çekişmeli geçen güreşlerde zaman zaman pehlivanlar güreş alanının dışında bulunan seyirciler arasına girdi. Pehlivanların seyirciler arasındaki anfilere çarpması sonucu anfiler basın mensuplarının üzerine düştü.

10 güreşçinin katıldığı başpehlivanlık kategorisinde Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil yine rakiplerini geçerek birinci olurken, Süleyman Aykırı ikinci, Osman Aynur ise üçüncü oldu. Başaltı kategorisinde ise Yozgatlı pehlivan İlhan Çıkak birinci, Ayhan Suzan ikinci, Mehmet Sultan ve Abdullah Secim ise üçüncü oldu. Dereceye giren pehlivanların madalyalarını ve kupalarını Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Belediye Başkanı Yusuf Başer verdi.

Yozgat 1. Sürmeli Er Meydanı Yağlı Güreşleri'nde birinci olan Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, birinci olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Kırkpınar'daki başarımı sezon boyunca düzenlenen güreşlerde de sürdürmeye çalışıyorum. Elmalı güreşlerinde de altın kemer kazandım, diğer güreşlerde altın madalya kazanarak başarımın devamını getirdiğime inanıyorum. Başarımın tesadüf olmadığını göstermek için çalışmalarıma devam ediyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yozgat halkına gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Güreşteki hedefim altın kemerin ebedi sahibi olmak olduğunu ifade eden Mehmet Yeşil Yeşil, "Kırkpınar başpehlivanlığını 3 kere arka arkaya kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. İnşallah bunu başarırım. 2011 yılında dünya şampiyonası ülkemizde yapılacak, orada altın madalya kazanarak bayrağımızı göndere çektirmek ve 2012 yılında da şampiyonluğu tüm Türkiye'ye hediye etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

YOZGAT 1. SÜRMELİ ER MEYDANI YAĞLI GÜREŞLERİ
YOZGAT 1. SÜRMELİ ER MEYDANI YAĞLI GÜREŞLERİ
YOZGAT 1. SÜRMELİ ER MEYDANI YAĞLI GÜREŞLERİ
YOZGAT 1. SÜRMELİ ER MEYDANI YAĞLI GÜREŞLERİ
YOZGAT 1. SÜRMELİ ER MEYDANI YAĞLI GÜREŞLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 18:08:01
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 21:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?