7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Sürücülere önce uyarı, sonra çikolata!

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla sürücülerin gidecekleri yere sorunsuz ulaşmaları için bir dizi tedbir aldı.

Yozgat il genelinde yapılan uygulamalarda araçları durduran jandarma trafik ekipleri, sürücülere çikolata ikram ederek, broşürlü uyarılarda bulundu.

Yapılan uygulama ve alınan tedbirlerle ilgili bilgi veren İl Jandarma Komutanlığı Trafik Ekipler Amiri Jandarma Başçavuş Şahin Özdemir, bayram süresince trafik ekiplerinin yol boylarında belirli noktalarda sürekli olarak sürücüleri uyarılacağını söyledi.

Özdemir, "Ekiplerimiz jandarma sorumluluk bölgesindeki yollarda sürücüleri durdurarak kurallara uymaları konusunda uyaracak. Kurallara uymayan sürücülerimize ise kanunlar gereği ceza yazılacaktır. Tatil süresince jandarma trafik ekiplerimiz, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları için 24 saat görev başındadır" dedi.

Sürücülere uyarılarda bulunan İl Jandarma Komutanlığı Trafik Ekipler Amiri Jandarma Başçavuş Şahin Özdemir, "Sürücülerimiz trafik kurallarına uysunlar, aşırı hız yapmasınlar ve uykusuz yola çıkmasınlar. Uzun yola çıkan sürücüler ise mutlaka belirli aralıklarla dinlenerek yola devam etsinler. Emniyet kemerini takıp, düşük hızda seyretsinler. Bizim isteğimiz sürücülerin ulaşacakları yere sağ salim ulaşmasını sağlamak, bayram sevinçleri hüzne dönüşmesin" şeklinde konuştu.

Sürücüler ise yol boylarında yapılan broşürlü uyarılardan çok memnun kaldıklarını belirterek, "Jandarmanın her zaman ceza değil, çikolata ikram etmeleri ve broşür dağıtarak uyarılarda bulunmaları bizleri çok memnun etmiştir" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 17:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CENGİZ DUYAR IP: 78.169.201.xxx Tarih : 3.10.2008 23:21:12

Yapılan uygulama ve alınan tedbirlerle ilgili İl Jandarma Komutanlığı Trafik Ekipler Amiri Jandarma Başçavuş Şahin Özdemir tebrik ediyorum. Jandarmanın her zaman ceza makbuzu değil, çikolata ikram etmeleri ve broşür dağıtarak uyarılarda bulunmaları bizleri çok memnun etmektedir. Kendi içimizden çıkan TSK mensuplarının bizim menfaatimize yaptıkları bu katkılardan dolayı teşekkürü borç bilirim.