6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sürücülere sıcak uyarısı!

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Şube Müdürü Yılmaz Çetin, sürücülerin mevsimine göre giyinmeleri ve ağır yemeklerden kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Yılmaz Çetin, her mevsimin olduğu gibi yaz mevsiminin de kendine has araç kullanmakla ilgili bir takım kuralları olduğunu belirtti. Her şeyden önce sürücülerin yola, dinlenmiş, uykularını almış bir vaziyette çıkmaları gerektiğini ifade eden Çetin, “Sürücüler kesinlikle yorgun olarak direksiyon başına geçmesinler. Yorgun olarak araç kullanıldığında bir de sıcağın verdiği rehavetten dolayı ister istemez yorgunluk artıyor, bu da istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor" dedi

Yaz mevsimine göre kıyafet giyilmesi gerektiğini de vurgulayan Çetin, "Sürücülerimiz, kıyafetlerin iyi ayarlanması, kalın kıyafet ve kalın ayakkabı giymekten kaçınmaları, ağır yemekler yememelerini istiyoruz. Yağlı yemekler hem sağlık açısından zararlı, hem de direksiyon başında uyuklamalara sebep olabilir, bu da kazaları beraberinde getirmektedir" diye konuştu.

Öte yandan güneşin doğuş ve batışı sıralarında ışığın direk sürücünün gözüne geldiğine değinen Çetin, "Sürücülerimizden bu ışınlardan etkilenmemek için mutlaka güneş gözlüğü kullanmalarını istiyoruz. Güneş gözlüğü bir lüks değildir. Sürücünün gözlerini, göz kamaşmasına karşı koruyan bir araçtır. Bu nedenle göz kamaşmasına dikkat çekmek istiyoruz. Yine sıcaktan dolayı asfaltın erdiğini görüyoruz. Buna da dikkat edilmesi gerekmektedir. Sürücüler bilmediği yollarda, sürekli temkinli bir şeklide araç kullanmaları, sorumsuz hareket etmemeleri, mutlaka ve mutlaka trafik kurallarına uymaları gerekir. 'Bana bir şey olmaz' demesinler, kaza her an her yerde olabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?