6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Süt sığırcılığı tesisi kuruluyor

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Kayapınar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kurulma aşamasında olan modern tesislerde, damızlık süt sığırcılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi yapılacak.

Kayapınar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cemil Bozdemir, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın destekleri ile kurulan kooperatif tarafından hazırlanan Süt Sığırcılığı Damızlık Düve Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 2 milyon 200 bin TL kredi tahsis edildiğini söyledi.

Tesisin 22 bin metrekarelik bir alanda 3 bin 500 kapalı alanı bulunduğunu ifade eden Bozdemir, "Bölgemizde hayvancılık genelde ilkel yöntemlerle yapılmaktadır. Artık hayvancılığın modern ve günün şartlarına uygun biçimde yapılması gerekiyor. Bizde bu görüşte birleşerek 50 üyemizle birlikte Kayapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni kurduk. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Süt Sığırcılığı Damızlık Düve Yetiştiriciliği Projemize 2 milyon 200 bin TL kredi verildi. İnşallah Yozgat'ta örnek teşkil edecek 250 baş damızlık tesisimizle birlikte Sarıkaya'da hayvancılık daha iyi konuma gelecektir "dedi.

Tesislerde elektrik konusunda bir sıkıntı olduğunu da ifade eden Bozdemir, "Bu konuda Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Belediye Başkanımız Ali Osman Erbir ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı ziyaret ettik ve bize destek sözü verdi. İnşallah elektrik sorununu da hallettikten sonra kısa süre içinde tesisimizi hizmete açacağız. Tesisimizin kurulmasında bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan akpınar IP: 78.187.102.xxx Tarih : 3.10.2009 20:47:12

HELAL olsun zoru başarmış, bütün siyasetcilerimizin destek olması gerekir