7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Süt toplama merkezleri kurulacak

Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, süt sığırcılığının geliştirilmesi ve üreticilere daha fazla kazanç sağlamak amacıyla pilot seçilen 5 köye süt toplama tankları kuracaklarını söyledi.

Hüseyin Konak, Yozgat'ın tarım ve hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu, ancak üreticilerin bu potansiyeli yeterince değerlendiremediğini belirtti.

Konak, "İlimizde süt sığırcılığını geliştirmek ve elde edilen sütleri kısa sürede değerlendirerek üreticilerimizin gelirini artırmak istiyoruz. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği'nin ortak çalışması ile süt birliği kurma çalışmasına başlandı. En çok süt üretimi yapılan 5 köy pilot bölge seçilerek buraya sütün bozulmasını önleyen tanklar yerleştirilecek. Oluşturulacak birlik, bu sütleri toplayarak pazarlamasını sağlayacak. Böylece üretilen süt zamanında ve bozulmadan değerlendirilirken, üreticilere de sürekli bir gelir sağlanmış olacak" dedi.

Avrupa Birliği normlarına göre açıkta süt ve süt ürünlerinin satışının yasak olduğunu hatırlatan Vali Yardımcısı Konak, "Bu çalışma tamamlandığında açıkta süt satışı engellenmiş ve düzenli bir süt alım ve satım merkezi kurulmuş olacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 17:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?