6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

SYDV'den 2 bin aileye yardım

Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Ramazan ayında 2 bin aileye gıda yerine 100’er TL para yardımında bulundu.

Açıklamalarda bulunan Yozgat SYDV Müdürü Ahmet Korkmazyürek, vakıf olarak Ramazan ayında 2 bin aileye gıda paketi yerine 100’er TL para yardımı yaptıklarını söyledi.

Korkmazyürek, "Vatandaşlarımız aldıkları 100 TL ile evlerinin ihtiyaçlarını kendileri karşılamıştır. Vakfımız tarafından yine 2 bin aileye kömür yardımı yapılmış, kömürler evlerine teslim edilmiştir. Vakfımıza kayıtlı olup da kömür yardımı yapamadığımız 100-150 kişi kalmıştır. Bu kişilerin kömürlerini evlerine teslim edemeyişimizin nedeni de, adres değişikliğinin bildirilmemesidir. Birde resmi adreslerle vatandaşın oturduğu adresler bir birini tutmuyor. Bu nedenle vatandaşlarımız taşındıklarında yeni adreslerini mutlaka nüfus müdürlüğüne bildirsinler" dedi.

Dar gelirli ailelere verilecek kömür yardımlarıyla birlikte bu yıl toplam 6 bin 500 aileye birer ton olmak üzere 6 bin 500 ton kömür dağıtılacağını ifade eden Vakıf Müdürü Korkmazyürek, "Bayramdan sonra da vakfımıza müracaat eden dar gelirlilerin kömürleri dağıtılacak. Vakfımız Ramazan yardımları ve kömür yardımları dışında, aylık ortalama 70 bin TL çeşitli yardımlarda bulunmaktadır" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 16:16:52
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 16:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?