6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

SYDV'den fakirlere kömür yardımı

YOZGAT'TA SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI 28 BİN 211 TON KÖMÜR YARDIMI YAPTI

Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2009 yılı içerisinde 23 bin 189 ihtiyaç sahibi aileye 28 bin 211 ton kömür yardımı yapılarak yakacak ihtiyacını karşıladı.

Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Korkmazyürek, 2009 yılı içerisinde vakıf çalışmaları hakkında Vali Amir Çiçek'e bilgi verdi. Korkmazyürek, Vakıflara yapılan başvurularda öncelikle, 3294 sayılı kanunun 2. maddesi gereği sosyal güvenlikten yoksun bulunmak ve Genel Müdürlük tarafından yayımlanan "Başvuru Usul ve Esasları Yönetmeliği" Çerçevesinde vakfın hizmet verdiği ilçe sınırları içerisinde ikamet etmek şartları arandığını belirterek, " İlk defa başvurularda özel durumlar hariç sadece Nüfus cüzdanı fotokopisi ve vatandaşın talebi ile ilgili dilekçesi alınmakta ve başvuru formu tarafımızdan doldurulmaktadır.

Yapılan başvurular öncelikle sosyal yardımlaşma bilgi sistemi (Soybis) ortamında değerlendirilerek vatandaşın resmi kayıtlarda bulunan verileri alınarak dosyasına konmakta ve akabinde Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlimiz ikamet mahallende başvuru sahibinin araştırmasını yapmakta ve en son hane ziyaret edilerek ev eşyaları ile ilgili anket formu doldurularak İnceleme raporu yazılmaktadır. Bu rapor doğrultusunda başvuru sahibinin dosyası ilk Yapılan Vakıf Mütevelli Heyeti Toplantısında değerlendirilerek ilgiliye yardım verilmesi kararı yada talebi reddedildiyse gerekçeli kararı alınmaktadır" dedi.

Yozgat ilinde görev yapan 14 vakıfa 4 milyon 839 bin 800 TL aylık ödenek geldiğini ifade eden Korkmazyürek, "Söz konusu dönemde yine il geneli olarak 3 milyon 324 bin 600 TL gıda yardımlarında kullanılmak üzere ödenek tahsis edilmiştir. Bu dönemde eğitim yardımları için ise bir milyon 541 bin 300 TL. kaynak harcanmıştır. Vakıflarımız tarafından 71 adet proje yapılmış ve bu projelere 979 bin TL kaynak sarf edilmek suretiyle 71 aileye iş kurularak iş sahibi yapılmıştır" dedi.

2009 yılında il geneli için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünden 33 bin 685 ton kömür talep edildiğini vurgulayan Korkmazyürek, " bu kömürlerin tamamına yakınının vakıflara teslim edilmiş ve 23 bin 189 aileye 28 bin 211 ton kömür yardımı yapılarak fakir fukaramızın ısınmaları için katkı sağlanmıştır. Öncelikle sağlık yardımı, acil yardımlar, eğitim yardımları, gıda yardımları ve diğer yardımlar olmak üzere 64 bin 847 ailemize ayni veya nakdi yardımlar yapılmıştır. Kömür yardımları dışındaki diğer yardımlar için 9 milyon 705 bin 700 TL kaynak kullanılmıştır. Bu kaynakla yapılan yardımlar ve kömür yardımı ile birlikte toplam 88 bin 36 ailemize Sosyal Devlet olma ilkesinin gereği olarak devletimizin şefkat eli uzatılmıştır" diye konuştu.

Yozgat Merkez ilçe Vakfı olarak ise 2009 yılının ilk 11 aylık verileri dikkate alındığında, bu dönemde bir milyon 160 bin TL.lik kaynak kullanıldığına değinen Korkmazyürek, "Talep edilen 6 bin 500 ton kömürün 4 bin 500 tonunun dağıtımının tamamlanarak kalan kısmının dağıtımı devam etmektedir. Kömür dağıtımına Ağustos ayında başlanarak daha kış gelmeden öncelikli olarak fakir fukaranın kömürleri adreslerine vakıf idaremiz tarafından ücretsiz olarak teslim edilmiştir. 2009 Yılında 7 bin 870 ailemize sağlık yardımı, eğitim yardımı, gıda yardımı, acil yardım ve diğer yardımlar olmak üzere ayni ve nakdi yardım yapılmıştır. Kömür yardımımız ile birlikte 12 bin 370 ailemize Vakfımızın yardımları ulaştırılarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine katkıda bulunulmuştur. Sosyal Yardımlaşma Vakfımız kuruluşundan bu yana olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarına devam ederek devletimizin şefkat eli olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 19:36:03
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 21:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?