5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Tamirciler meslek değiştiriyor

TELEVİZYON TAMİRCİLERİ MESLEK DEĞİŞTİRİYOR

Teknolojinin gelişmesi, elektronik eşyaların yenilenmesi ve ucuzlaması, vatandaşı tamir yerine yenisini almaya yönlendirince, televizyon tamircileri de meslek değiştirmeye başladı.

Yozgat'ta 15 yıldır Sakarya Caddesinde MM Teknoloji adı altında televizyon tamirciliği yapan Musa Ünal, tüplü televizyon devrinin bitip artık LCD ve plazma televizyonların yaygınlaşmaya başladığını belirterek, "Teknolojinin her geçen gün yenilenmesi, bununla birlikte fiyatların sürekli düşmesi, artık vatandaşları tamirden çok yenilemeye yönlendiriyor. Biz 75 TL'ye televizyon tamiri yaparken, vatandaş 75 veya 100 TL'ye 37 ekran bir televizyon alabiliyor. Buda bizim işlerimize engel oluyor" dedi.

Televizyon tamircilğinin kısa bir süre sonra tarih olacağını ifade eden Ünal, "Bizlerde artık teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Şuanda bilgisayar tamiri, araç ses sistemi kuruyoruz. Bununla birlikte bilgisayar ve bilgisayar parçaları, uydu alıcısı, ses sistemleri gibi elektronik ürünleri satarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 16:41:01
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 19:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?