6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Tanıtım etkinlikleri start aldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tanıtım etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gülümser, Üniversite Genel Sekreteri Ahmet Gümüşsoy, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Özpozan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özpozan, bu yıl ikincisini düzenledikleri tanıtım etkinliklerinin geçen yıla göre daha yoğun bir şekilde geçeceğini söyledi.

Prof. Dr. Özpozan, "Bu etkinlilerle fakültemizi Yozgat'a, Yozgatlı öğrencilere ve kendimize gösterip, fakültemizin geldiği durumu görüp, biraz motive olmamız için bu tür etkinleri bundan sonra tekrarlayacağız "dedi.Tanıtım etkinliklerin özellikle fen ağırlıklı eğitim veren fen ve Anadolu liselerinden öğrencileri davet ettiklerini belirten Prof. Dr. Özpozan, "Fakültemize gelen öğrenciler, laboratuarlarımızda yapılan deneyleri ve çalışmaları yerinde görerek, bilgi ve becerilerini geliştireceklerini düşünüyoruz" dedi.

Daha sonra Fen Edebiyat Fakültesi'nin son durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özpozan, "Bilindiği gibi öğrencisi olan 6 tane temel bölümümüz var. Eğitim bölümüyle 7 bölümümüz oldu. Bu bölümlerden 3'ü sosyal bilimler, diğerleri fen bölümleri olarak eğitim vermektedir. Şuan bin 400 öğrenciye 85 öğretim üyesi ile eğitim verilmektedir. Eğitim yılı başında yaptığımız başvuru ile yabancı diller bölümümüzde açıldı. Bu bölüm altında doğu ve batı dilleri olmak üzere iki grupta İngiliz, Alman, İspanyol, Fransız dili ve edebiyatı, Yunanca, Bulgarca, Arnavutça, Sırpça gibi balkan dillerini de içine alacak şekilde batı dilleri ve edebiyatları bölümlerini açılacak. Doğu dilleri için Çin, Japon, Rus ve Hint dili ve edebiyatı anabilim ballarını da bu programa dahil ettik. Bunlardan büyük bir kısmı onaylandı, YÖK'ten geldi. Amacımız, farklı dillerden, farklı kültürlerden öğrencilerimizin ders alıp yabancı diller ve onların edebiyat ve kültürlerini öğrenmelerini sağlamaktır. Yeni bölümlerimiz önümüzdeki yıldan itibaren faaliyete geçecektir. Japonya'nın Ankara Büyük Elçiliği'nin desteği ile öğretim elamanı istihdam ederek, önümüzdeki eğitim yılından itibaren Japon dili ve edebiyatı eğitimi başlayacak" dedi.

Yeni bölümler için fakültenin altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu da belirten Prof. Dr. Özpozan, "Yeni bölümler için geçtiğimiz yıl fen edebiyat fakültemizde ek bina çalışmaları başladı. Şuan binanın ikinci katı yapılmaktadır. Bina yeni eğitim yılında hizmete açılarak. Burada da eğitim verilmeye başlayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 13:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?