30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Tanıtım günleri düzenlenecek

YOZGAT VALİLİĞİ YOZGAT TANITIM GÜNLERİ DÜZENLEYECEK

Yozgat Valiliği Ankara'da Yozgat Tanıtım Günleri Fuarı düzenleyecek.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, 14-17 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek olan Yozgat Tanım Günleri Fuarı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Belediye Başkanı Yusuf Başer, bazı daire müdürleri, sivli toplum örgüt temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Vali Şentürk, Yozgat'ın çok zengin tarihi, kültürü, doğal zenginlikleri bulunduğunu belirterek, "Ancak bu zenginliklerin tanıtımını gerçekleştirememişiz. Bu sebeple 2011 yılını Yozgat'ın Tanıtım Yılı olarak ilan ettik" dedi.

Dünyanın her yerinde Yozgatlının bulunduğuna dikkat çeken Vali Şentürk, "Ankara'da Yozgat genelinin nüfusu kadar Yozgatlı yaşamaktadır. İstanbul, İzmir, Bursa ve yurt dışında çok sayıda ülkede Yozgatlı bulunuyor. Bu sebeple Yozgat'ı tanıtıp, Yozgatlılarla Yozgat'ın bağını kurmasına vesile olacak bir tanıtım günleri düzenledik. Fuara Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, bakanlarımızı, Yozgatlı sanatçı, gazeteci ve bürokratlarını davet ettik. 4 Gün sürecek tanıtım fuarında, her gün bir etkinlik yapılacak. Sivil toplum örgütleri, belediyelerimiz, özel idaremiz, esnaf ve iş adamlarımız kendi yöreleri ve işlerini tanıtacak stantlar açacak. Yozgat'ın yöresel yemekleri, yöresel giysileri, tarihi mekanları, ilimizi a'dan z'ye tanıtacağız. Yozgat ve Yozgatlı yok imajını sileceğiz" dedi.

Vali Şentürk, katılımcılardan bu açılacak fuara destek olunmasını istedi.

YOZGAT VALİLİĞİ YOZGAT TANITIM GÜNLERİ DÜZENLEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 14:19:00
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 17:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?