7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Tarihi konakta Ramazan sohbetleri

Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilerek "Kültür Evi" olarak hizmete sunulan Tarihi Hayri İnal Konağı’nda başlayan Ramazan sohbetlerinin ilk konuşmacısı Yozgat Valisi Amir Çiçek oldu.

Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilerek hizmete açılan Tarihi Hayri İnal Konağı’nda Ramazan ayı süresince sohbet toplantıları düzenlenecek. Ramazanın ilk sohbet toplantısına konuşmacı olarak Yozgat Valisi Amir Çiçek katılırken, dinleyici olarak Belediye Başkanı Yusuf Başer'in yanı sıra halkın değişik kesimlerinden vatandaşlar katıldı.

Vali Çiçek, yaptığı konuşmada Yozgat'ın sosyal ve kültürel gelişimine yönelik konulara değinirken, sohbetin düzenlendiği tarihi konağın Yozgat'ın geleceğine ışık tutacak bir yapı olduğunu söyledi. Belediyeden sonra İl Özel İdare'nin Karslıoğlu Konağı’nı restore ettirdiğini ifade eden Vali Çiçek, "Tarihi Karslıoğlu Konağı’nı da kültür evi olarak hizmete sunacağız" dedi.

Ramazan'da sevgi, saygı ve hoşgörünün en yüksek noktaya ulaştığı bir ay olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, bu tür sohbetlerin halk arasındaki samimi duyguların pekiştirmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'de sohbetlerin Ramazan ayı süresince devam edeceğini belirtti. Sohbet sırasında belediye tarafından hazırlanan çedeneli kavurga, kuruyemiş ve çay ikramı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 12:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?