6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Tarihi köprüler restore edilecek

YOZGAT'TA 6 TARİHİ KÖPRÜ RESTORE EDİLECEK

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen "Tarihi Köprülerin Korunması ve Restorasyonu" konulu konferansa katılan Karayolları Genel Müdürlüğü Tarihi Köprüler Şube Müdürü Halide Sert, Yozgat'ta bulunan 26 tarihi köprüden 6'sının restore edileceğini söyledi.

Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi salonunda düzenlenen konferans öncesi Kampus alanında bulunan tarihi köprüde Üniversite Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve öğretim üyeleriyle birlikte incelemelerde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü Tarihi Köprüler Şube Müdürü Halide Sert, tarihi köprülere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Yozgat'ta bulunan 26 köprüden 6'sının restorasyonu yapılacak" dedi. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'de kampus alanında bulunan ve bin 800'lü yılların son döneminde yapıldığı tahmin edilen tarihi köprüyü restore ettirmek istediklerini belirterek, "Kampus alanında bulunan bu köprüyü restore ettirerek hem tarihi köprüyü korumak hem de kampusümüze farklı bir görüntü kazandırmak istiyoruz" dedi.

Tarihi köprüde yapılan incelemeden sonra Karayolları Genel Müdürlüğü Tarihi Köprüler Şube Müdürü Halide Sert, "Tarihi Köprülerin Korunması ve Restorasyonu" konferans verdi. Konferansa Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YOZGAT'TA 6 TARİHİ KÖPRÜ RESTORE EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 18:01:04
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 18:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?